Constitutia Romaniei ar putea fi revizuita

Intelectualii scriu constitutia noii republici, titreaza Evenimentul Zilei. Publicatia relateaza ca elitele din diverse domenii vor constitui o comisie care va elabora un proiect pentru revizuirea Constitutiei, la concurenta cu partidele. Anuntul facut de Liiceanu a venit in contextul unor dezacorduri manifestate intre intelectuali si reprezentantii PLD, care tocmai isi prezentasera propriul proiect de modificare a Constitutiei, scrie Evenimentul Zilei.

700 de mobile, furate zilnic in Romania, scrie Gandul. In reteaua Vodafone, clientii cer blocarea a 20.000 de cartele pe luna, in timp ce Orange restrictioneaza 10.000 de SIM-uri lunar. 60% din din blocarile de SIM sunt cauzate de furturile de telefoane mobile. Seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu, a declarat pentru cotidian ca de doi ani incearca sa convinga firmele de telefonie mobila sa blocheze telefoanele furate, o masura care le-ar face inutilizabile.

Geoana vrea sa scoata Guvernul la pensie, titreaza Cotidianul, relatand ca PSD a convocat ieri o sedinta de urgenta a conducerii pentru a discuta oportunitatea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Discutiile survin dupa ce PSD nu a putut trece prin Parlament o modificare la Legea pensiilor, care prevedea marirea punctului de pensie la 45-55% din valoarea salariului mediu brut pe economie, in conformitate cu cerintele pensionarilor. De altfel, Dan Nica, deputat PSD, a adus in Parlament aproximativ 100 de pensionari, care au scandat impotriva Partidului Democrat. Unul dintre pensionari ar fi declarat ca au primit indicatii in acest sens.

Raportul UE critica Justitia post Macovei, scrie Romania Libera, citand cotidianul german Handelsblatt. Conform publicatie germane, adjunctul-sef al misiunii UE la Bucuresti, Onno Simmons considera ca "dupa concedierea energicului ministru al Justitiei Monica Macovei, atmosfera privind lupta anticoruptie s-a inrautatit". Doua ar fi cauzele principale ale "blocajului reformelor", vazute de la Bruxelles: "slabiciunea eclatanta a conducerii" cu un guvern minoritar sprijinit ocazional de opozitie si un presedinte reformist, dar tot mai populist si antiparlament, compeletaza Romania Libera.

Ne asteapta iadul in Belarus, informeaza Adevarul. Adversara tricolorilor din preliminariile Campionatului European din 2008 va juca pe viata si pe moarte contra Romaniei, scrie cotidianul, explicand ca ex-sovieticii nu "l-au uitat" pe arbitrul Alexandru Tudor, pe care-l acuza ca i-a furat la meciul de acum trei ani. Oficialii din Belarus nu au uitat si au promis ca in septembrie, cand vor juca impreuna cu Romania, de data asta la seniori, vor face totul pentru a castiga, adauga Adevarul.

Publicat Miercuri, 20 Iunie 2007 - 08:32
Cuvinte cheie: constitutie, Geoana, motiune, belarus | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours