Cabinetul lui Calin Popescu Tariceanu ar putea obtine un ragaz

Baroso anunta un raport corect si obiectiv, anunta Ziua, adaugand ca declaratia oficialului european este "o gura de aer" pentru Guvernul de la Bucuresti. Jose Manuel Barroso a refuzat sa comenteze evenimentele de pe scena politica a Romaniei si a pledat pentru "varietatea de opinii". Referitor la clauza de salvgardare, Barroso a declarat ca orice discutii in acest moment sunt speculatii, specificand ca o decizie in acest sens nu a fost luata inca. Raportul va fi prezentat peste circa doua saptamani.


In sfarsit s-a gasit un cumparator pentru Electroputere. Cotidianul scrie ca Doi miliardari sauditi cumpara Electroputere prin intermediul companiei Al-Arrab Contracting Company, detinuta de familia Al-Rajhi. Aceasta companie ar fi depus cea mai buna oferta, conform AVAS, pasul urmator fiind de negociere a clauzelor contractuale. Cotidianul a aflat ca afacerile Al-Rajhi au inceput in anii '30, cand Saleh Abdul Aziz Al-Rajhi si fratele sau, Sulaiman, au infiintat o agentie de schimb valutar pentru pelerinii musulmani care veneau la Mecca si la Medina. Ulterior, investitiile s-au extins si in domeniile imobiliar, comert, constructii, manufactura.

Ministerul Transporturilor va concesiona 1.400 de kilometri de drumuri, scrie Romania Libera, licitatiile urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2008. Cei aproape 1.400 de kilometri de drumuri vor fi transformati, pana in 2013, in autostrazi, iar soferii ar putea fi nevoiti sa plateasca taxe de acces. Cele doua autostrazi existente, Bucuresti - Pitesti si Bucuresti - Constanta, vor fi incluse in acelasi program.

Romania nu duce lipsa de comori culturale, dar ii lipsesc cu desavarsire programele culturale care sa le exploateze, scrie Jurnalul National. Monumentele nepasarii titreaza cotidianul, explicand ca, in timp ce autoritatile spun ca nu au bani pentru conservare si renovare, sute de situri arheologice se degradeaza pe zi ce trece. Castelul de la Banloc, cetatea dacica de la Gradistea Muncelului, manastirile din Bucovina si din Oltenia, sunt doar cateva dintre vestigiile istoriei lasate in paragina de autoritati.


Autoritati care au insa alte probleme: Baronul Culita Tarata ramane stapan in Insula Mare a Brailei, titreaza Gandul. Astfel, toate procesele castigate de Administratia Domeniilor Statului in instante sunt intoarse in favoarea lui Tarata de judecatorii braileni. Culita Tarata, fost deputat PSD, a luat in concesiune Insula Mare a Brailei in 2001 pentru o redeventa mica, pe care insa nu a platit-o niciodata. Documentele privind situatia sunt la Directia Nationala Anticoruptie, a declarat presedintele ADS, Daniel Dragan, adaugand ca intentioneaza sa imparta Insula in loturi de 5.000 de hectare, pe care sa le concesioneze mai multor firme. Dar doar daca va reusi sa anuleze contractul incheiat cu fostul deputat PSD.
Publicat Miercuri, 13 Iunie 2007 - 08:28
Cuvinte cheie: barroso, salvgardare, electroputere | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 17 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours