Bucurestiul primeste o lectie dura din provincie

In timp ce edilul Bucurestiului, Adriean Videanu, a lasat pe alta data proiectul "Teren pentru ANL" cu care s-a laudat recent, primarii din orasele cu bugete mai mici rezolva problema caselor cu chirie pentru tineri, titreaza Adevarul. Cum au reusit? In primul rand le-a pasat, apoi au gasit si alte solutii decat asocierea cu Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

"Interesul" unui consortiu format din trei firme galatene, cifrat la 7 milioane euro peste oferta Reinhold Meister, ar fi produs statului roman pagube de zeci de milioane de euro, informeaza Romania libera. Povestea creditului de 30 de milioane de euro acordat Romaniei de Banca Europeana de Investitii pentru proiectul "Aparare maluri Canal Sulina (2000 – 540)" este veche. Dateaza din 2002. Creditul a fost angajat pentru sustinerea financiara a reabilitarii Canalului Sulina.

Comisia de achizitie a prospectat piata imobiliara si "a identificat" numai locatii exclusiviste, cum ar fi Cartierul Francez sau City Center Rezidence, titreaza Gandul. Justificarea viitoarelor achizitii - chiriile mari platite de institutie pentru cei fara locuinte in Bucuresti.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a eliminat pe presedintele Traian Basescu din procesul de coordonare a afacerilor europene, anunta Evenimentul Zilei. Printr-o hotarare de guvern privind instituirea sistemului national de coordonare a afacerilor europene in vederea participarii Romaniei la procesul decizional al institutiilor europene se stabileste ca deciziile referitoare la UE se iau, aproape in totalitate, de executiv.

Regizorul si scenaristul in virsta de 32 de ani a obtinut cel mai important premiu acordat pentru scurtmetraj la Berlinala, pentru filmul "O zi buna de plaja", al carui scenariu a fost scris de Catalin Mitulescu. Acum trei ani, un juriu romanesc nu ii dadea scriptului decit de nota 5, relateaza Cotidianul. Juriul sectiunii Berlinale Shorts, format din scenaristul si actorul Marc Barbé (Franta), producatorul Ada Solomon (Romania) si actrita Laura Tonke Germania), i-a acordat alaltaieri seara Ursul de Aur lui Bogdan Mustata, pentru scurtmetrajul "O zi buna de plaja".

PSD se intoarce in epoca 2004: Nastase va elabora oferta electorala, Mitrea va fi seful campaniei, Iliescu se comporta ca adevaratul sef, titreaza Ziua.Adrian Nastase va elabora oferta electorala a partidului si il va marca strans pe Basescu. Miron Mitrea va deveni seful campaniei electorale. Reintoarcerea celor doi "grei" in prima linie a fost decisa ieri la Comitetul Executiv al PSD, chiar la propunerea presedintelui partidului.

Hidroconstructia, Energoconstructia si Energomontaj, trei dintre cele mai mari companii de constructii de pe piata locala, au inregistrat anul trecut stagnari ale cifrei de afaceri si chiar scaderi de 5-10%, din cauza ca ponderea contractelor cu statul a scazut si nu au avut asigurate sursele de finantare. Cu toate acestea, piata constructiilor a inregistrat anul trecut o crestere record de 34%, consemneaza Ziarul Financiar.

Referendumul de la Snagov cu privire la construirea unei piste de Formula 3 pe islazul comunal a fost doar un banal exercitiu publicitar si o forma de girare in corpore a unor megaafaceri imobiliare ale caror ite le stapaneste chiar primarul Apostol Musat, titreaza Jurnalul National.

Productia din industria romaneasca de profil ar putea scadea cu 15% in 2008. Salariatii din textile, mai putini cu 50.000, titreaza Curierul National. Deficitul comercial pe anul trecut, care s-a adancit la valoarea de 44,4% comparativ cu 2006, s-ar putea majora anul acesta si din cauza ca productia romaneasca de textile, care se indreapta preponderent spre export, ar putea scadea cu 15%.

Plenul Senatului a adoptat ieri, cu 38 de voturi pentru, 10 impotriva si 19 abtineri, o modificare a Codului familiei in sensul ca "familia are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie". In forma initiala familia era formata din soti, ceea ce, au spus unii senatori, ar fi dat posibilitatea la interpretari avantajoase pentru homosexuali, informeaza Libertatea.
Publicat Joi, 14 Februarie 2008 - 08:25
Cuvinte cheie: anl, sulina, csm, tariceanu, basescu, mustata, nastase, nitrea, referendum, textile, familie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 23 Iulie
EURO = 4.6512 lei | DOLAR = 3.9767 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours