BNR a recunoscut: inflatia va fi mai mare decat cea preconizata

Seceta, dinamica inalta a veniturilor populatiei, proiectata crestere a cheltuielilor bugetare in ultima parte a anului, precum si incertitudinile legate de evolutia cursului de schimb semnaleaza ca inflatia la sfarsitul anului 2007 va depasi limita superioara a intervalului de variatie de 3-5% asociat tintei de 4%, admite Consiliul de Administratie al BNR.

Soarta procurorului Marian Sintion este pecetluita la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, titreaza Jurnalul National. Ministrul Cristian David a solicitat ca in sedinta de astazi a sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii sa fie luata in discutie cererea sa de incetare a detasarii magistratului la MIRA.

Rusia, cea de-a doua putere nucleara din lume, dupa Statele Unite ale Americii, a detinut de mult timp o industrie energetica nucleara activa, inclusiv prin exportarea reactoarelor catre tari ca India si Iran, informeaza Curierul National. Doar pana de curind, Kremlinul a acordat mai putina atentie energiei nucleare fata de industriile masive si profitabile de petrol si de gaze naturale, informeaza Oxford Analytica, citat de Forbes.

Pensionarii vor avea, din aceasta luna, indemnizatii majorate, in medie, cu 225 de lei. De la 1 noiembrie, punctul de pensie va creste cu 30%, informeaza Evenimentul Zilei. Astfel, punctul de pensie a crescut de la 416 lei la 541 de lei, reprezentand 37,5% din salariul mediu brut. De la 1 ianuarie 2008, varstnicii vor avea parte de o noua crestere a indemnizatiilor, cu 7,4%.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti, castigata de consortiul PA & CO, Euroconstruct, UMB Spedition, are studiul de fezabilitate si proiectul facute de firmele unui romano-american cu lipici la bani publici, informeaza Gandul. Proiectarea tronsonului de autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti este realizata de o firma care, pana nu demult, se ocupa cu vanzarea bijuteriilor!

Noul strateg electoral al PSD este Radu Enache. Actionar, administrator si director al Multimedia Political Communication (MPC), Enache este considerat mina dreapta a lui Dan Andronic - actionarul majoritar al firmei care este angajata pe baza de contract ca strateg al PNL si al premierului Tariceanu, titreaza Cotidianul.

Specialisti ai Academiei Romane, Guvernului si ai BNR afirma ca tara noastra se afla in pragul unei catastrofe demografice, informeaza Adevarul. Strategia Postaderare a Romaniei zugraveste un tablou social sumbru in urmatorii 15 ani, in ciuda cresterilor economice.

'Hai la gradinita!'. Un indemn aproape banal pe care parintii il spun azi copiilor. Pentru micutii din satul Cocorova, judetul Gorj, gradinita este insa un loc cu adevarat special. Ea e reprezentata de doua containere din tabla, folosite anul trecut la cazarea sinistratilor ramasi fara case in urma inundatiilor, relateaza Libertatea.

Proiectul privitor la votul uninominal asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea, elaborat in colaboarare cu ProDemocratia, protejeaza parlamentarii "listaci", a sustinut ieri seara, intr-o emisiune televizata, presedintele Traian Basescu. "Daca domnul Parvulescu este cinstit, ar spune ca sunt multe puncte care nu mai seamana cu ce a promis dansul. Proiectul are scris pe fiecare pagina "protectie pentru listaci" iar proiectul lui Parvulescu ii aduce in Parlament pe toti cei de care romanii trebuie sa scape", a insistat Traian Basescu, citat de Ziua.

Petrecerile de Halloween si Luminatia, serbata in satele si orasele din Transilvania, sunt doua fete ale aceleiasi sarbatori. Cu radacini precrestine, Ziua Tuturor Sfintilor din calendarul catolic marcheaza finalul anului agricol, un prilej de a-i serba pe toti cei ale caror nume nu se regasesc in lista sfintilor din calendar, dar si de a-i cinsti pe inaintasi, relateaza Romania Libera.
Publicat Joi, 1 Noiembrie 2007 - 08:20
Cuvinte cheie: inflatie, Sintion, nuclear, pensie, autostrada, Andronic, uninominal, Halloween | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours