Basescu, un presedinte popular

Peste 60 la suta dintre romani dezaproba obiceiul presedintelui Basescu de a bea in public, scrie Gandul, citand un sondaj de opinie realizat de Institutul pentru Politici Publice. Majoritatea celor care au raspuns la intrebari, 75,8 la suta, nu accepta un limbaj de genul celui pe care Traian Basescu l-a folosit, in ziua referendumului, la adresa unei jurnaliste de televiziune, insa romanii nu se arata deranjati de faptul ca seful statului isi conduce singur masina (46,0 la suta), ca este mai liber in exprimare (41,0 la suta) sau ca iese in public fara garzi de corp (34,7 la suta), scrie Gandul.

Cinci ore intre chirurg si Dumnezeu, titreaza Evenimentul Zilei, moartea lui Teoctist fiind prezenta pe prima pagina a tuturor ziarelor de astazi. Seful Bisericii Ortodoxe Romane a decedat ieri, la varsta de 92 de ani, in urma unui stop cardiac aparut pe fondul unor complicatii dupa incheierea unei interventii chirurgicale. In cele doua decenii de patriarhat ale lui Teoctist au fost infiintate 12 noi eparhii in tara, a fost reactivata Mitropolia Basarabiei, s-a infiintat Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Europa Centrala si de Nord, respectiv Occidentala si Meridionala, precum si Episcopia Ortodoxa Romana pentru romanii din Ungaria si Serbia.

Angajatul poate cere patronului daune morale, scrie Adevarul. Potrivit unei completari aduse Codului Muncii, care a intrat ieri in vigoare, salariatii prejudiciati material sau moral din vina angajatorului, in timpul serviciului sau in legatura cu acesta, pot cere si despagubiri morale, nu numai materiale. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) acorda frecvent daune morale pentru stresul creat de proces, in valoare de maximum 5.000 de euro, relateaza Adevarul. Paul Pacuraru, ministrul muncii, familiei si egalitatii de sansa, considera prea ambigua formularea prin care salariatii pot cere daune morale angajatorilor. "Nu exista o definitie a prejudiciului moral si nu exista o modalitate de a converti acest prejudiciu in despagubire baneasca", a declarat Pacuraru, citat de publicatie.

Cotidianul scrie ca DNA suna la usa ANL. Articolul de ieri din Cotidianul, "Sefii ANL dau imprumuturi ascunse de miliarde de lei", a determinat conducerea DNA sa se autosesizeze si sa demareze verificari asupra declaratiilor de avere ale membrilor din conducerea ANL. Potrivit publicatiei, sefii ANL si-au cumparat in ultimii ani locuinte, terenuri, masini de lux si si-au deschis depozite de miliarde de lei la banci. Principalii beneficiari ai locuintelor prin credit ipotecar din Bucuresti au fost demnitari sau directori ai ANL. Cotidianul a dat exemple: ministrul Mihai Voicu, Lukacs Vilmos, presedintele Companiei Nationale de Investitii, Stelian Negrea, consilierul fostului ministru de Finante Sebastian Vladescu, Nicolae Chiriac, director general adjunct al ANL, Alexandra Cornelia Tudorancea, consiliera-sefa la ANL si altii, conform Cotidianul.

Romania Libera scrie ca incepe importul de grau, 2007 fiind primul an cand importurile de grau au inceput din luna iulie. Pretul la grau a crescut cu 30 la suta in ultimele trei saptamani si se estimeaza ca ar putea sa creasca cu pana la 40 de procente. Potrivit estimarilor directorului general al grupului Boromir, Constantin Boromiz, pretul graului ar putea urca pana la 240 euro pe tona, adica aproximativ 7.500 de lei vechi pe kilogram, pana la inceperea recoltei urmatoare. Situatia este similara in Europa, unde cotatia graului a urcat in mai putin de trei luni de la circa 130 de euro pe tona la aproape 190 de euro pe tona, iar cresterea cotatiei si in cazul cerealelor furajere va influenta pretul carnii si va cauza dificultati pentru producatorii de lactate, relateaza Romania Libera.
Publicat Marti, 31 Iulie 2007 - 08:11
Cuvinte cheie: basescu, teoctist, grau, dna, anl | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours