Basescu solicita premierului renuntarea la Norica Nicolai

Presedintele Traian Basescu i-a trimis ieri premierului Calin Popescu Tariceanu o scrisoare prin care ii cere sa renunte la nominalizarea Noricai Nicolai pentru postul de ministru al Justitiei, relateaza Jurnalul National. Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a calificat refuzul presedintelui "un abuz de proportii".

Guvernul Tariceanu vrea sa scoata pesedistii din vilele RA-APPS. Mircea Geoana, Vasile Dincu si Serban Mihailescu nu vor putea sa-si cumpere casele de la stat, titreaza Cotidianul. Seful Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, a decis sa prelungeasca toate contractele de inchiriere ale Regiei Autonome-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care au expirat pe 31 decembrie 2007. Numarul estimativ al acestora este de 100.

Averile stranse de demnitari nu pot fi verificate, deocamdata, de nimeni, scrie Gandul. Agentia Nationala de Integritate e inca nefunctionala, pentru ca membrii CNI nu au aprobat inca regulamentul de concurs pentru desemnarea inspectorilor de integritate si pentru alegerea personalului.

Anexele secretizate ale contractului Bechtel, semnat in 2003 in guvernarea PSD, ascund adevaruri scandaloase, scrie Romania libera. Potrivit documentelor intrate in posesia "Romaniei libere", preturile materialelor folosite la construirea Autostrazii Transilvania sunt de cel putin doua ori mai mari, in cazul multor produse, decat ale celor folosite pentru Autostrada Soarelui.

Liberalii si social-democratii iau in calcul amanarea alegerilor locale si organizarea lor simultana cu cele parlamentare, la toamna, in noiembrie, consemneaza Evenimentul Zilei. Desi Calin Popescu-Tariceanu si Mircea Geoana au discutat aceasta tema, deocamdata nu s-a luat nicio decizie.

Cea mai importanta informatie, pe prima pagina a saptamanalului "Loto Prono" din 20 octombrie 2007, a fost... casatoria Lilianei Ghervasuc, consemneaza Adevarul. Cultul personalitatii se dezvolta periculos de repede la nivelul conducerii supreme a Loteriei Romane. Eminentul conducator, presedinte-director general al acestei institutii, Liliana Ghervasuc Minca, se comporta ca o tovarasa de rang inalt

Au mai ramas doar 9 zile pana pe 17 ianuarie, data la care se incheie campania de aderare initiala pentru fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II), scrie Ziarul Financiar. Cele 18 fonduri de pensii se bat acum pe cel mult 500.000 de clienti care au mai ramas pe piata, potrivit unor estimari.

Sedinta de ieri a Bursei de Valori a continuat in aceeasi tendinta, cu deprecieri pentru toti indicii si o lichiditate modesta, informeaza Curierul National. Volumele foarte mici de tranzactionare indica lipsa acuta a cumparatorilor din piata, resimtita mai profund pe piata Rasdaq care, de la inceputul anului, nu a reusit in nicio sedinta sa aiba lichiditate mai mare de 8 milioane de lei.

Directorul AIEA, ElBaradei, cel care acuza Romania ca ar furniza uraniu pentru Al-Queda, are legaturi de familie cu regimul de la Teheran, care incearca sa produca bomba nucleara, consemneaza Ziua. Egipteanul Mohamed ElBaradei, directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) a atacat Romania, afirmand ca organizatia terorista Al-Queda ar putea procura din tara noastra, dar si din alte trei tari foste comuniste materiale radioactive.

Mircea Dinescu a avertizat, ieri, ca va demisiona din Colegiul CNSAS daca va fi adoptata initiativa legislativa a senatorului PSD Nicolae Serban care prevede eliminarea atributiilor Colegiului in stabilirea verdictelor de politie politica, titreaza Libertatea.
Publicat Miercuri, 9 Ianuarie 2008 - 08:38
Cuvinte cheie: Basescu, evacuare, avere, Bechtel, alegeri, loterie, pensie, bomba, Dinescu, bursa | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours