Basescu acuza liderii politici ca vor sa isi subjuge sistemul politic

Basescu: Hrebenciuc, Verestoy si Bogdan Olteanu sunt artizanii mafiei politice, scrie Adevarul de astazi, adaugand ca cei trei sunt artizanii sistemului care a urmarit eliminarea PD de la guvernare, suspendarea si demiterea presedintelui si, in final, controlul asupra justitiei. Presedintele a accentuat ca respectiva coalitie urmareste sa preia controlul justitiei pentru a perpetua un sistem politic "cu iz mafiot".

Romania Libera scrie despre Alcatrazul din chirpici, penitenciarul de maxima siguranta de la Poarta Alba, cu celule facute din chirpici, gata sa fie maturate chiar si de o ploaie mai puternica. Ieri, la apelul de dimineata, conducerea Penitenciarului de Porta Alba a descoperit ca are cu doi detinuti mai putin. Detinutii au iesit pe fereastra celulei dupa ce au fortat gratiile incastrate in zidul de chirpici, profitand de o pana de curent.

Bill Gates nu mai este cel mai bogat pamantean, scrie Cotidianul. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost intrecut de magnatul mexican al comunicatiilor Carlos Slim Helu, care are o avere de 67,8 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume are afaceri in mai toate domeniile-cheie ale economiei mexicane si ale Americii Latine. Potrivit specialistilor, cel mai important activ al lui Helu este diversitatea ariilor de investitie, relateaza cotidianul.

Manifestatie de protest la Primaria Capitalei, pentru salvarea Parcului Bordei, scrie Gandul. Senatori si deputati, primarul sectorului 5 al Capitalei, dar si cateva zeci de reprezentanti ai unor organizatii nonguvernamentale au participat, ieri dimineata, in fata Primariei Bucuresti, la intrarea in Parcul Cismigiu, la o manifestatie de protest impotriva distrugerii Parcului Bordei. Primaria Capitalei ar comite un abuz daca ar da curs deciziei instantei care permite omului de afaceri Costica Costanda sa construiasca un ansamblu rezidential pe cele 3,3 hectare de teren din Parcul Bordei, au sustinut cei prezenti la protest, citati de Gandul.

Jurnalul National relateaza despre orasul secret de sub asfalt, vestigiile unui alt Bucuresti, de care ne despart o palma de asfalt si cateva secole de istorie. In centrul istoric al Capitalei, arheologii au descoperit urmele unui alt oras: Bucurestiul balcanic, bizantino-fanariot, Bucurestiul secolelor XVI, XVII si XVIII. Astfel, sub cladirile pe langa care trecem deseori sunt ingropate o biserica, un han, chiar si un cimitir, scrie Jurnalul National, adaugand ca arheologii vor aduce toate aceste vestigii la lumina. Pentru viitor, edilii promit ca ele vor fi astfel conservate incat sa poata fi vazute chiar si dupa incheierea lucrarilor de reabilitare a Centrului Istoric al Capitalei.
Publicat Miercuri, 4 Iulie 2007 - 08:26
Cuvinte cheie: basescu, tariceanu, hrebenciuc, bill gates, carlos slim, bordei | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Vineri, 25 Mai
EURO = 4.6243 lei | DOLAR = 3.9431 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours