Autostrada Bucuresti-Ploiesti, mai lunga decat DN1

O noua autostrada a mortii: Bucuresti-Ploiesti, mai serpuita ca DN1, titreaza Gandul, explicand ca viitoarea autostrada este, cel putin pe harta, mai intortocheata si mai lunga cu sapte kilometri decat actualul drum care face legatura intre Capitala si municipiul Ploiesti. Viteza proiectata este de 100 km/ora pentru primii 4 km si de 120 km/ora pentru restul autostrazii, desi limita legala din Codul Rutier este de 130 km/ora. Mihai Grecu, directorul general al Companiei de Autostrazi, a declarat, citat de Gandul, ca limitarile de viteza se datoreaza curbelor "mai stranse" de pe autostrada.

Evenimentul Zilei scrie despre Netoiu si Dinescu: Calaul si victima de ieri, vecinii mosieri de azi, relatand ca Mircea Dinescu, fost disident in perioada comunista, si Gigi Netoiu, securistul care il fila inainte de 1989, au devenit vecini de mosie in comuna Cetate. Cotidianul a descoperit ca Gigi Netoiu (48 de ani) a fost angajat al Ministerului de Interne in 1983, iar din 1986 a fost trecut la unitatea de Contrainformatii a Securitatii, ca ofiter, unde se ocupa de siguranta traseelor pe care circula Nicolae Ceausescu. Dupa 1990, fostul actionar al lui Dinamo a fost cooptat in schema celebrei UM 0215, iar in 1994 s-a retras din structurile Ministerului de Interne pentru a se apuca de afaceri. "Terminati cu toate astea, ce legatura am eu cu Netoiu?", a spus Dinescu, citat de Evenimentul Zilei.

Basescu desfiinteaza invatamintul, scrie Cotidianul. Traian Basescu, prezentind concluziile raportului intocmit de consilierii de la Cotroceni despre starea educatiei, a aratat ca in invatamint sint "cultivate mediocritatea si compilatia" in detrimentul excelentei si al inovatiei. Basescu a mai spus ca Romania are cel mai slab sistem de educatie nu doar in comparatie cu statele UE, ci educatia din Romania este mai proasta chiar si fata de cea din statele vecine. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, l-a contrat, in discursul sau, pe seful statului. "Nu sint lucruri noi", a declarat ministrul, citat de Cotidianul.

Adevarul informeaza ca Nicolae Mischie a luat patru ani de inchisoare pentru mita, insa fostul baron de Gorj va trebui sa returneze si spaga primita. Conform procurorilor, Clement Mocanu, reprezentant al unei societati mixte, specializata in constructii, ar fi beneficiat de sprijinul lui Nicolae Mischie in obtinerea executarii unor proiecte de investitii, numai dupa ce "s-a angajat" sa faca gratuit lucrari de consolidare, reamenajare, finisare si dotare cu instalatii de lux pentru mai multe din locuintele proprietate personala ale familiei Mischie. "Este o sentinta ilegala si iresponsabila, o comanda politica inceputa de PSD si continuata de celelalte partide politice", a declarat Mischie, citat de Adevarul.

EIU: Statele Unite si Japonia, cel mai bun mediu pentru competitivitatea in IT, scrie Romania Libera, aratand ca Romania este pe locul 40 din 64 de tari monitorizate. Factorii analizati sunt legati de calitatea fortei de munca, o cultura a inovatiei, infrastructura tehnologica de inalt nivel, un regim juridic robust, un sprijin guvernamental echilibrat, precum si un mediu de afaceri favorabil competitiei. Inaintea Romaniei mai sunt tari precum Chile (31), Malaysia (36), Africa de Sud (37), Arabia Saudita (38) sau Turcia (39).
Publicat Vineri, 13 Iulie 2007 - 08:35
Cuvinte cheie: autostrada, basescu, educatie, mischie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours