Autostrada Bechtel poate deveni cea mai costisitoare din Europa

Compania de Autostrazi a cerut Executivului informatii despre modul in care firmei americane Bechtel i se mai pot plati inca trei miliarde de euro, pe langa cele 2,24 miliarde de euro, la care aceasta este indreptatita prin contractul initial, pentru construirea autostrazii Transilvania, titreaza Cotidianul. Daca ar primi acesti bani, Bechtel ar urma sa construiasca cea mai scumpa autostrada din Europa, la un pret care depaseste 10 milioane de euro pe kilometru, adica dublul sumei platite in prezent in Polonia pentru un proiect similar.

Tariceanu nu scoate taxa, iar Korodi ameninta ca opreste "Rabla", informeaza Curierul National. Aderarea la Uniunea Europeană pare să fie pe de o parte îmbucurătoare pentru români şi pe de alta împovărătoare. Deşi ne-au întins o mână de ajutor în privinţa taxei de primă înmatriculare (ceea ce vine în întâmpinarea dorinţelor multora dintre români), oficialii europeni stagnează fără voie investiţiile de sute de milioane de dolari promise de compania Ford la Craiova.

Comisia de Aparare din Camera Deputatilor a dat crezare, in unanimitate, motivelor invocate de ministrul Cristian David pentru justificarea urmaririi consilierului sau, procurorul Marian Sintion, relateaza Jurnalul National.

Primarul general al Capitalei a fost prins cu o noua minciuna, consemneaza Ziua. Inaltimea bradului din Piata Unirii adus de Banca Millennium este mai mica decat cea declarata de Adriean Videanu. Edilul a afirmat ca Romania are cel mai inalt brad din Europa, acesta avand o inaltime de 76 de metri. In realitate, scheletul metalic din centrul Capitalei are doar aproximativ 70 de metri, fiind mai mic decat cel din Porto.

Corectiile bursiere locale si instabilitatea de pe pietele internationale au lasat urme adanci in randamentele fondurilor mutuale, fondurile de actiuni si cele cu plasamente diversificate inregistrand cele mai consistente pierderi, informeaza Ziarul Financiar.

Europarlamentarul PD Sorin Frunzaverde se declara impotriva schimbarii titulaturii PD si a orientarii doctrinare a noului partid. El isi va sustine punctele de vedere astazi, in sedinta Colegiului Director PD de la Palatul Parlamentului, titreaza Adevarul.

Noul partid format din fuziunea PD si PLD se naste fortat, la impulsul dat de Traian Basescu si in urma discutiilor purtate intre Emil Boc si Theodor Stolojan. Totul s-a facut in secret, fara consultarea liderilor apropiati, dar si fara consultarea filialelor, scrie Romania libera.

Consiliul Concurentei zice ca se incalca Legea salubrizarii, dar sanctiunile trebuie sa le aplice primariile, informeaza Gandul. Toate cele 4 firme care salubrizeaza Bucurestiul si-au "dat aprobare" pentru noile tarife in locul lui Videanu.
Publicat Miercuri, 5 Decembrie 2007 - 08:07
Cuvinte cheie: autostrada, imnatriculare, David, Videanu, fonduri, Frunzaverde, PDL, salubrizare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours