Anul Adomnitei, un an nefast pentru invatamant

Dupa un an de mandat la conducerea Ministerului Educatiei, Cristian Adomnitei va ramane in istorie ca ministrul stelutelor si al reformelor controversate, scrie Evenimentul Zilei. Tezele cu subiect unic au devenit criteriu de admitere la liceu, variantele de subiecte la bacalaureat au bareme schimbate, in unele scoli din Spania si Italia au fost introduse cursuri de limba si civilizatie romaneasca pentru copiii celor plecati la munca, s-a investit in infrastructura scolilor si universitatilor, desi nu peste tot se vad rezultatele.

DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea. O decizie a CC obliga anchetatorii sa ceara avizul Camerei din care face parte fiecare ministru daca respectivul este si parlamentar, titreaza Romania libera.

Duminica s-a stins din viata, la Paris, Monica Lovinescu, cea care, de la microfonul Europei Libere, a fost un reper moral pentru romani, relateaza Cotidianul. Putine femei au atras atata ura din partea atator barbati precum a facut-o Monica Lovinescu.

Edilul Adrian Videanu i-a daruit finului sau Liviu Negoita, primar la Sectorul 3, o arma electorala extrem de puternica - repartitiile pentru 186 de "locuinte sociale" de lux. 50 de apartamente sunt pe strada Gura Siriului din Sectorul 3 al Capitalei, restul fiind amplasate intr-un ansamblu rezidential, ridicat in Sectorul1, langa "Doi Cocosi", relateaza Gandul.

In raportul care a stat la baza demiterii sefului CNADNR, Mihai Grecu, se mentioneaza ca reprezentantii statului au semnat un contract dictat dupa traducerea din limba engleza, consemneaza Adevarul. Surse din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) precizeaza ca raportul referitor la Bechtel, de care a pomenit ministrul Ludovic Orban atunci cand l-a demis pe directorul institutiei, Mihai Grecu, este aproape de finalizare.

Fostul prefect al Capitalei Mioara Mantale a validat in urma cu doi ani un dosar de 12 hectare de teren in nordul Bucurestiului. Cistigatorul ingineriei imobiliare este ieseanul Nicoara Viorel, concitadin de-al prefectului. Acesta a obtinut o sentinta judecatoreasca de punere in posesie pe baza unitatii pomicole, dezvaluie Jurnalul National.

Guvernul a aprobat, ieri, Ordonanta de Urgenta prin care este introdusa taxa de poluare auto, calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon si de noxe. Aceasta va inlocui taxa de prima inmatriculare aflata in vigoare, titreaza Ziua.

Gigantul din industria luxului Louis Vuitton isi va deschide magazinul din Bucuresti in prima saptamana a lunii iunie, in urma unei investitii care depaseste un milion de euro, anunta Ziarul Financiar. Magazinul va avea circa 130 de metri patrati si va fi situat in cadul hotelului Marriott.

Leul incepe sa isi revina, apreciindu-se cu peste patru bani, pana la 3,5640 lei/euro, nivel la care nu a mai fost cotat de la sfarsitul anului trecut. Inca din prima ora si jumatate a sedintei de luni acesta a reusit sa castige circa un ban, evolutie determinata de nivelul ridicat al dobanzilor de pe piata monetara si datorita mentinerii monedei europene fata de cea americana la un nivel apropiat maximului inregistrat saptamana trecuta, de 1,5982 dolari, noteaza Curierul National.

De cateva zile, PD-L are o filiala in afara tarii, la Castellon (Spania), relateaza Libertatea. Lider al organizatiei a fost ales Daniel Ionita, presedintele romanilor din provincia valenciana. La infiintarea filialei a participat si deputatul PD-L William Branza.
Publicat Marti, 22 Aprilie 2008 - 08:30
Cuvinte cheie: Adomnitei, Mitrea, Lovinescu, Videanu, Negoita, Bechtel, Mantale, taxa auto, leu, Luis Vuitton, filiala PD-L | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 21 Iunie
EURO = 4.6695 lei | DOLAR = 4.0518 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours