Allianz Tiriac si asigurarile piramidale

Sub palaria Allianz Tiriac, liderul pietei de asigurari autohtone, s-a dezvoltat un joc piramidal de tip Caritas, informeaza Jurnalul National. Clientii "de lux" au fost ispititi cu polite de asigurare false, dar pentru "categoria VIP", in care li se promiteau castiguri incepand de la 100% pe an. Valoarea pagubelor nu poate fi determinata exact, dar Allianz a platit deja despagubiri ce depasesc jumatate de milion de euro.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a trimis spre reexaminare Parlamentului legea de modificare a Codului de procedura penala, titreaza Libertatea. Seful statului considera ca modificarile Codului penal "vizeaza drepturile persoanelor invinuite si restrange prerogativele organelor judiciare", lucru care genereaza "o disolutie a activitatilor de investigare a institutiilor statului". "Astfel de prevederi pot afecta chiar si securitatea nationala", crede Basescu.

Corectiile din ultimele patru luni au luat de pe Bursa peste 10 mld. euro, capitalizarea pietei ajungand la nivelul din ianuarie 2007, titreaza Ziarul Financiar. Bursa a pierdut in ultimele doua zile circa 1,3 mld. euro din capitalizare pe fondul unora dintre cele mai severe corectii din ultimul an, capitalizarea totala a companiilor listate pe BVB ajungand la nivelul de 22 mld. euro inregistrat la inceputul anului.

Costul lucrarilor pentru partea de nord si de sud a soselei de centura a Bucurestiului s-a triplat in perioada 2004-2007, ajungand la 2 miliarde de euro, motivul invocat de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, fiind cresterea preturilor terenurilor din zona si faptul ca lucrarile nu s-au executat la timp, scrie Curierul National.

Pentru a evita promulgarea Legii electorale, care ar lasa referendumul de duminica fara obiect, Basescu a invocat neconstitutionalitatea variantei asumate de Tariceanu in Parlament, informeaza Ziua. Seful statului a sesizat ieri Curtea Constitutionala in privinta uninominalului asumat de Cabinetul Tariceanu, membrii acestui for urmand sa ia in discutie obiectiile de neconstitutionalitate ale presedintelui in 5 decembrie.

Acuzatiile de "coruptie" lansate de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, la adresa ambasadorului SUA Nicholas Taubman sunt "inacceptabile si nedemne de statutul de presedinte de Camera", a declarat pentru Romania libera Günther Krichbaum, presedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestagul german si fost raportor pentru Romania al grupului crestin-democrat (CDU-CSU).

Rosal Grup, firma lui Prigoana, este asociat la Administrarea Domeniului Public Bucuresti (ADPB), firma Primariei Sectorului 3, dezvaluie Gandul. Primaria Sectorului 3 organizeaza licitatii pe care Rosal, asociatul sau, le castiga. Si e vorba de contracte grase, incheiate pe termen lung.

Premiera in istoria Frantei: un fost presedinte al Republicii a fost pus sub acuzare oficiala, titreaza Adevarul. Lui Jacques Chirac i se reproseaza ca, atunci cand era primul edil al capitalei franceze, a permis ca anumite persoane sa fie remunerate de primarie, desi ele nu au furnizat niciun serviciu municipalitatii. Pe fostul locatar de la Elysees il asteapta si alte dosare penale.

Ministrul Justitiei a promovat o ordonanta prin care juristii intra cu usurinta in magistratura, . O stenograma a unui interviu arata ca multi dintre cei admisi nu cunosc prevederi legale elementare, informeaza Cotidianul. Mihail Selegean, directorul Institutului National al Magistraturii (INM), a criticat ieri prevederile OUG nr. 100/2007, care ar netezi drumul catre magistratura al eventualilor candidati. Ordonanta prevede ca, in urmatoarele opt luni, candidatii selectati prin interviu de catre CSM pentru functii de judecatori sau procurori nu mai sint obligati sa urmeze si cursuri de formare profesionala, cum se intimpla pina acum, si nici sa mai sustina examenul de verificare a cunostintelor la finalul acestora.

"Evenimentul zilei" de astazi poarta un numar jubiliar: 5.000. O cifra care are in spate o istorie de fix 15 ani si cinci luni. Istorie inceputa pe 22 iunie 1992, de la ambitia unui patron revolutionar pentru acele vremuri: Mihai Carciog.
Publicat Joi, 22 Noiembrie 2007 - 09:10
Cuvinte cheie: Allianz Tiriac, Basescu, bursa, centura, neconstitutionalitate, Olteanu, Rosal, Chiuariu, EVZ | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Vineri, 20 Iulie
EURO = 4.6549 lei | DOLAR = 4.0128 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours