Adoptia, un procedeu anevoios

La 18 ani de la Revolutie, sistemul de protectie a copiilor abandonati mai are inca multe lucruri de rezolvat, dupa cum recunosc chiar institutiile statului si organizatiile neguvernamentale ce activeaza in domeniu. Numarul familiilor care doresc sa adopte un copil a ajuns in Romania aproape dublu decat al minorilor ce pot fi adoptati, informeaza Romania Libera.

Romania a devenit, in ultimii ani, o tara de asistati social. Numai din bugetul Ministerului Muncii, in 2007, aproape 8 milioane de persoane primeau o forma de asistenta sociala, titraza Gandul. Este adevarat ca nu ajunge nimeni sa se imbogateasca din alocatiile si indemnizatiile acordate de Ministerul Muncii, dar, adunate, asa-numitele prestatii sociale ajungeau in 2007 la 1,7% din PIB.

Un serviciu numit "Monitorizare flota", lansat de curand pe piata de Orange, permite angajatorilor sa-si urmareasca salariatii, relateaza Adevarul. Localizarea pe harta Romaniei a telefoanelor mobile Orange apartinand unei companii de catre "persoanele autorizate" din cadrul firmelor beneficiare este deja un serviciu functional, practicat la lumina zilei.

Asaltati de valurile de injuraturi, unii oameni politici si-au inchis jurnalul virtual la scurt timp dupa lansare. Mai toti promit ca vor reveni, mai ales ca se apropie campania electorala, anunta Cotidianul. Au pasit in mijlocul multimii anonime, dar deloc tacute, iar contactul a fost dur. Dupa citeva saptamini au cedat nervos si au plecat. Blogosfera s-a dovedit a fi o piatra de incercare deocamdata de netrecut pentru o parte dintre politicienii care au indraznit anul trecut sa-i calce pragul.

Dupa acuzatiile aduse de premierul chinez Wen Jiabo lui Dalai Lama, potrivit carora liderul spiritual al Tibetului a orchestrat protestele desfasurate in ultimele zile in capitala tibetana Lhasa, soldate cu un numar imprecis de morti si raniti, seful religios al Tibetului, aflat in exil in India, a afirmat ieri ca va renunta la statutul sau daca violentele vor scapa de sub control, consemneaza Ziua.

Romanii care lucreaza in strainatate nu se intorc in tara pe pozitii de top management pe salarii nete mai mici de 100.000 de euro pe an, respectiv 8.300 de euro pe luna, anunta Ziarul Financiar. "Nu gasim romani in strainatate care sa se intoarca pe o pozitie de top, ca general manager, country manager sau CEO pentru mai putin de 100.000 de euro net pe an", spune Panos Manolopoulos.

Agenti ai unor servicii secrete straine au actionat in Romania dupa decembrie 1989 ca o adevarata "echipa de elita". Cu complicitati inalte, inclusiv ale unor sefi ai serviciilor secrete, au dat lovituri de sute de milioane de dolari, dupa care au disparut, relateaza Jurnalul National.

Bucurestenii trebuie sa se inarmeze cu rabdare si sa evite tranzitarea zonelor afectate de deplasarea coloanelor oficiale pe timpul desfasurarii summit-ului NATO, titreaza Curierul National. Aceasta este concluzia care se desprinde din restrictiile de circulatie pentru perioada 2 - 4 aprilie anuntate ieri de MARA pe arterele principale ale Capitalei.

Constienti ca sansele lor de a ramane la guvernare sunt extrem de reduse, liberalii pregatesc in culise o ultima lovitura care le-ar permite controlarea mediului de afaceri chiar si dupa alegeri. Este vorba despre preluarea controlului Curtii de Conturi a Romaniei (CCR) - institutie suprema de control financiar asupra modului de formare, administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public, noteaza Curentul.

Cum parcul Bordei a revenit Municipalitatii, Primaria Capitalei a inceput reamenajarea lui. Ieri, 50 de persoane si 20 de utilaje au fost aduse ca sa curete terenul de frunzele uscate si de copacii batrani, dupa ce mai bine de cinci ani spatiul a fost lasat in paragina, timp in care s-a aflat in mijlocul unui proces imobiliar, titreaza Liberatea.
Publicat Miercuri, 19 Martie 2008 - 08:31
Cuvinte cheie: adoptie, asistat, monitorizare, blog, manager, Dalai Lama, agent, trafic, liberal, Bordei | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours