700 de ani concedii medicale pentru mineri

Minerii din Valea Jiului sunt din ce in ce mai bolnavi de la un an la altul. Cel putin asa arata un raport al departamentului intern de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al Companiei Nationale a Huilei (CNH), consemneaza Adevarul. Numai in 2006, ortacii au primit zile libere pe motiv de boala care insumate ajung la 700 de ani de concediu medical. Iar anul trecut, numarul acestora a crescut.

Intr-o prima faza, ministrul muncii a renuntat printre altele la taxarea cadourilor pentru copii si a primelor de asigurare platite de firme. Romanii nu vor mai fi nevoiti sa plateasca taxa de 9,5% din valoarea cadourilor oferite femeilor si copiilor de sarbatori, nici pentru folosirea masinii si a telefonului de serviciu in interes personal, relateaza Evenimentul Zilei.

Democrat-liberalii vor depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu, pe motiv ca nu a anulat taxa auto, dupa ce o motiune simpla pe aceeasi tema, initiata tot de ei, a fost adoptata saptamana trecuta de Camera Deputatilor, informeaza Gandul.

Alain Mangion, ambasadorul Maltei in Romania, deruleaza contracte consistente cu Ministerul Transporturilor, desi statutul diplomatic nu-i permite sa faca afaceri in tara in care e acreditat, titreaza Cotidianul. Firma Credinvest International Corporate Finance Ltd. din La Valletta, fondata de Alain Mangion, ambasadorul Maltei in Romania, participa in aceasta perioada la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru selectarea consultantului care sa asiste statul la concesiunea autostrazii Comarnic-Brasov.

Marieta Cretu, directoarea executiva al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Tulcea, a incasat cel putin intr-o luna a anului trecut 17.000 lei, adica aproape cat salariul presedintelui (9.056 lei) si al premierului (8.357 lei) la un loc, relateaza Romania libera.

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat ieri ministrului Muncii, Paul Pacuraru, sa-i "penalizeze" pe functionarii care au elaborat ordinul privind impozitarea cadourilor, relateaza Ziua. Primul ministru a catalogat masura promovata de ministrul Pacuraru drept "o greseala" si a cerut "sanctiuni" clare.

Omul de afaceri timisorean Josef Goschy, care este momentan hotelierul cu cele mai multe camere de pe piata romaneasca, spune ca va scoate la vanzare zece active - hoteluri, campinguri si terenuri - pentru a-si finanta achizitia complexului Amfiteatru-Belvedere-Panoramic de la Olimp, care a majorat cu peste 30% valoarea lantului sau hotelier, titreaza Ziarul Financiar.

Case adevarate, vandute cu acte false. La Timisoara si nu numai, falsificarea a devenit industrie. Carti de identitate, certificate de nastere, permise auto, carti funciare, dispozitii de retrocedare, certificate de proprietate, orice. Cu profituri de milioane de euro, noteaza Jurnalul National.

Dupa ani de asteptari si proteste, persoanele care au depus bani la CEC in vederea achizitiei de masini vor fi despagubite, titreaza Curierul National. Anuntul a fost facut ieri de reprezentantii Casei de Economii si Consemnatiuni, in prezenta ministrului Economiei si Finantelor, cu precizarea ca sumele pot fi returnate deponentilor incepand cu 21 decembrie a.c

Senatorii si deputatii vor avea un motiv in plus de bucurie pentru ca vor fi in vacanta in perioada 24 martie - 6 aprilie, dat fiind faptul ca la Palatul Parlamentului va avea loc summitul NATO, iar cladirea trebuie pregatita pentru acest grandios eveniment, informeaza Libertatea.
Publicat Marti, 26 Februarie 2008 - 08:34
Cuvinte cheie: miner, motiune de cenzura, Pacuraru, fisc, taxa, summit NATO, ambasador, hotelier, fictiv, CEC | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Marti, 17 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours