Profesorii vor avea salarii mai mari, rapitii din Egipt se intorc acasa, in timp ce deputatii romani se gandesc deja la vacanta electorala

Salarii mai mari cu 50% pentru profesori."Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri, pe articole, Ordonanta Guvernului 15/2008 privind cresterile salariale pentru cadrele didactice, inclusiv amendamentele PSD privind majorarea salariilor acestora cu 50%.Odata cu noua marire, suma totala care va intra in buzunarele celor 400.000 de profesori din Romania, intr-un singur an, este de aproximativ 400 de milioane de euro", scrie Adevarul.

Rapitii din Egipt au fost eliberati. "Trupele speciale egiptene au atacat tabara din Ciad unde erau tinuti prizonierii, printre care si o romancă.Cei 11 turisti, printre care si romanca Oana Irina Kalis, rapiti pe 19 septembrie in timp ce faceau o excursie turistica in sudul Egiptului, au fost eliberati ieri, in urma unei operaţiuni de comando a trupelor egiptene desfasurate in nord-estul Republicii Ciad", titreaza Evenimentul Zilei.

Deputatii isi trag vacanta electorala. "Deputatii nu vor sa rateze intrarea in viitorul Parlament si doresc sa inceapa cat mai repede pregatirea pentru campania electorala. Din acest motiv, alesii intentioneaza sa intre in vacanta de la jumatatea lunii octombrie, desi mai au de dezbatut peste doua sute de proiecte de lege pana la sfarsitul acestei legislaturi. Conducerea Camerei Deputatilor le-a cerut, ieri, liderilor de grup sa-i mobilizeze pe parlamentari astfel incat, in urmatoarele doua saptamani, actele normative sa fie adoptate", scrie Gandul.

Bugetele municipiilor noi, folosite electoral. "UE si guvernul aloca 1,4 miliarde de euro pentru 13 poli de dezvoltare urbana. Dupa o perioada indelungata in care s-au discutat si s-au „clocit“ planuri si proiecte, s-au incins spiritele in tara, guvernul a emis, acum doua saptamani, un act normativ prin care si-a asumat directionarea preferentiala a banilor europeni si a fondurilor bugetare inspre 13 municipii, denumite „poli de dezvoltare urbana“. Arad, Baia-Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu- Valcea, Satu-Mare, Sibiu, Suceava si Targu-Mures sunt orasele din cele sapte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, cu exceptia Bucurestiului", titreaza Evenimentul Zilei.

Camera Reprezentantilor din SUA refuza sa ajute sectorul financiar. "Camera Reprezentantilor din Congresul american a respins luni proiectul de alocare a 700 de miliarde de dolari pentru stabilizarea sectorului financiar. Proiectul a adunat 228 de voturi impotriva si 205 pentru. Sustinatorii planului au cerut readucerea in discutie a acestuia cat mai repede posibil", scrie Adevarul.

Oprescu il faulteaza pe Mircea Sandu. "Reconstructia stadionului national aprinde spiritele intre conducerea Federatiei Romane de Fotbal si reprezentantii forului de atletism. La sesizarea lui Nicolae Marasescu, fostul secretar general al FRA, actualmente senator PSD, Sorin Oprescu este decis sa modifice proiectul initial, urmand sa includa la noul stadion national si pista de atletism. „In calitate de senator, am facut o scrisoare in care am prezentat toate aspectele problemei si am inmanat-o primarului Oprescu", scrie Cotidianul.

Hagi „joaca“ alaturi de UNICEF pentru copiii defavorizati.
"Fostul international roman, Gheorghe Hagi, este, de ieri, ambasador UNICEF al Bunavointei pentru Romania. „Regele fotbalului romanesc” se alatura astfel atat singurei „ambasadoare” din Romania de pana acum, Andreea Marin Banica, dar si unei intregi echipe de celebritati la nivel international care promoveaza drepturile copiilor si atrag atentia asupra nevoilor copiilor defavorizati", informeaza Gandul.

Se sparge Divertis. "Legendarul grup de umor a ramas fara cel care ii asigura stabilitatea, echilibrul si coeziunea: Toni Grecu. Desi oficial se invoca „motive personale“, in culise se vorbeste despre o neintelegere a liderului cu doi dintre colegii sai, Doru „Monstrul“ Antonesi si Catalin Mireuta, care si-au vandut un proiect personal sub marca „Divertis“, scrie Cotidianul.

Publicat Marti, 30 Septembrie 2008 - 08:13
Cuvinte cheie: salarii profesori, rapire Egipt, vacanta electorala, buget municipii, sector financiar SUA, Oprescu, Mircea Sandu, Hagi, UNICEF, Divertis | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Joi, 19 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours