3,5 miliarde de euro pentru 48 de avioane

Cotidianul scrie despre avioane de lupta pe criterii politice, relatand ca ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat ca un criteriu politic va fi lat in calcul, pe langa cele financiare si tehnice. Fostul ministru al Apararii Ioan Mircea Pascu considera insa ca este inevitabil criteriul politic, adaugand ca ca Melescanu s-a referit probabil la faptul ca o tara NATO, asa cum este Romania, nu poate cumpara un avion produs in Rusia, care sa nu fie compatibil cu standardele NATO. Pana in prezent, trei producatori au fost selectati: Gripen, Eurofighter si F16-Lockheed Martin, iar cele 48 de avioane, care vor costa bugetul 3,5 miliarde de euro, vor intra in serviciu in 2010-2011. Pretul de circa 73 de milioane de euro pe avion include aparatul in sine, antrenamentul pilotilor, scolarizarea personalului tehnic, suportul logistic.

Urmasii lui Omar Hayssam isi dau mana cu Iskandarani, scrie Gandul, explicand ca filiera siriana din Romania pusa la punct de Omar Hayssam, fugarul condamnat de judecatori pentru terorism, isi continua nestingherita afacerile dubioase. De mai bine de cinci ani de zile, politistii bucuresteni se fac ca instrumenteaza un dosar al carui protagonist este sirianul Radwan Aktaa, prieten apropiat a lui Omar Hayssam. Arestat initial in cauza pentru contrabanda cu cafea, Radwan Aktaa isi vede in continuare linistit de afaceri. Asta pentru ca, pana in prezent, nimeni din Politia Capitalei nu l-a deranjat pe controversatul om de afaceri, banuit ca ar fi omul de legatura dintre reteaua siriana a lui Hayssam si cea controlata de "printul Banatului", Zaher Iskandarani. Intre timp, Radwan Aktaa a devenit un prosper om de afaceri. Mai nou, sirianul s-a orientat spre afacerile imobiliare din judetul Ilfov, planuind chiar sa construiasca, impreuna cu Iskandarani, un cartier de vile la marginea Bucurestiului, conform Gandul.

Numere ciudate la Loto 6/49, scrie Evenimentul Zilei, adaugand ca nici un jucator din milioanele de romani care au intrat in agentii in ultima saptamana nu a ghicit toate cele sase numere - 42, 43, 18, 47, 46, 44 - o combinatie care a surprins pe toata lumea. Astfel, cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane, care va depasi 8 milioane de euro, isi asteapta castigatorul la extragerea urmatoare, din 19 august. Ultima data, premiul categoriei I a fost castigat in urma cu 14 saptamani, pe 6 mai 2007. Atunci, valoarea totala a castigului a fost de peste 5,6 milioane de lei.

Mitropolitul Daniel face apel la iertare, informeaza Adevarul. PS Daniel a sugerat, printr-un comunicat de presa, ca trecutul trebuie iertat. Intitulat "Apel la iertare", comunicatul contine descrierea momentului liturgic special dedicat PF Teoctist si un fragment din predica tinuta cu acest prilej de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, actualmente loctiitor de patriarh. Este evident ca acest "apel la iertare" nu vine deloc intamplator in contextul in care CNSAS cerceteaza dosarele ierarhilor candidati la functia de patriarh, scrie Adevarul, aratand ca gestul vine intr-un context mai mult decat delicat pentru anumiti ierarhi care sunt banuiti sau au recunoscut deja ca au colaborat cu Securitatea. Aceasta poate anunta convulsii majore determinate de eventuale alte deconspirari cu privire la figurile importante din Sf. Sinod.

Oligarhul revolutionar, titreaza Romania Libera. Din biroul sau londonez pazit de britanici si ceceni, celebrul oligarh Boris Berezovski il ameninta intr-un interviu in exclusivitate pentru pe Vladimir Putin, odinioara aliatul sau. "Regimul lui Putin si-a pierdut legitimitatea si nu poate fi rasturnat decat prin forta", spune magnatul rus, citat de cotidian. Oligarhul rus nu considera ca Europa depinde de energia rusa si ca ar putea riposta mai dur, de exemplu blocand conturile "umplute cu bani murdari" ale elitelor ruse. Insa "Vestul nu are vlaga politica de a face ceva", deplange Berezovski lipsa leadership-ului european, cotidianul adaugand ca Angela Merkel este singurul personaj in care magnatul rus si-ar pune sperantele, pentru ca "a crescut intr-o tara socialista si intelege mai bine ca oricine care e adevarata fata a lui Putin".
Publicat Luni, 13 August 2007 - 08:19
Cuvinte cheie: avioane, Patriarh, Hayssam, loto, berezovski | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Luni, 16 Iulie
EURO = 4.655 lei | DOLAR = 3.9774 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours