Studentii se bat pe un loc in camin in timp ce unele adolescente-mame nu reusesc sa termine nici macar scoala generala

Criza de locuri in camine."Peste 55.000 de studenti nu vor primi „paturi“ in campusurile universitare in aceasta toamna. Institutiile de invatamant superior nu au investit banii in cladiri.O mare parte dintre studentii din marile centre universitare - Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara - nu va avea loc in camine nici in aceasta toamna", scrie Evenimentul Zilei.

 Romania, tara mamelor la varsta copilariei."Peste 500 de romance sub 15 ani au devenit mame intr-un singur an. Cauza acestui fenomen care pune Romania pe un ingrijorator loc intai in Europa: lipsa de comunicare, mentalitatea si tabuurile sexuale.Aproape 29.000 de tinere din Romania cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani au nascut in 2005, iar 527 au devenit mame la varste si mai fragede, sub 15 ani, potrivit datelor Comisiei Europene. Statistica plaseaza tara noastra in topul statelor UE si din Spatiul Economic European (SEE)", scrie Cotidianul.

Previziuni bugetare pentru 2009. "Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, le-a prezentat ieri membrilor Guvernului indicatorii bugetului pentru anul viitor. Astfel, potrivit draftului aflat inca in discutii, tinta de deficit pentru anul 2009 este de 2% din PIB, iar cresterea economica este estimata la 6,5%. Vosganian a mai spus ca bugetul pentru anul viitor va fi depus la Parlament in 10 octombrie", scrie Ziua.

Discursul Presedintelui catre Parlament, inconsistent. "Seful statului a tinut un discurs privind starea natiunii. El a trecut in revista toate temele aflate in dezbaterea interna. Subiectele de politica externa anuntate initial au lipsit.Presedintele a criticat lipsa de viziune a clasei politice. El s-a angajat sa conlucreze cu „orice guvern care sa nu fie dependent de o oligarhie", informeaza Adevarul.

Tratative prudente in criza ostaticilor din Egipt. "Cele 19 persoane rapite in Egipt, printre care si romanca Oana Kalis, sunt in viata si in stare buna, au afirmat ieri autoritatile sudaneze, citate de Reuters.Potrivit acestora, turistii si insotitorii lor rapiti in Sahara saptamana trecuta sunt supravegheati de la distanta de fortele de securitate sudaneze si egiptene, care evita sa le puna viata in pericol", titreaza Evenimentul Zilei.

Piturca a chiulit de la Conventia Antrenorilor Europeni. "Antrenorul tricolorilor a lipsit de la adunarea selectionerilor gazduita de UEFA.Dupa ce a chiulit de la Comitetul Executiv al FRF, Piturca nu a participat la simpozionul UEFA. In schimb, campionul european Aragones a fost prezent", scrie Adevarul.

"Nasul", votat cel mai bun film al tuturor timpurilor. "Filmul-cult din 1972, regizat de Francis Ford Coppola si avandu-i drept protagonisti pe Marlon Brando si Al Pacino, a fost votat cel mai bun film al tuturor timpurilor. Verdictul a fost dat in urma unui sondaj la care au participat 10.000 de cititori ai revistei Empire, 150 de regizori hollywoodieni (printre care Quentin Tarantino si Mike Leigh) si 50 de critici de film", scrie Gandul.

Daniela Nane joaca in " Dincolo de America“. "Amatorii de comedii involuntare se pot amuza, de maine, la un thriller erotic cu Daniela Nane. Scenariul e semnat de actualul director al CNC", scrie Evenimentul Zilei.

 

 

Publicat Joi, 25 Septembrie 2008 - 08:23
Cuvinte cheie: locuri camine, criza, adolescente mame, buget 2009, discurs, Basescu, ostateci Egipt, Piturca, "Nasul", Daniela Nane | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Vineri, 20 Iulie
EURO = 4.6549 lei | DOLAR = 4.0128 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours