2007 - anul recordurilor la inmatriculari

2007 este anul in care au fost inscrise in circulatie cele mai multe masini noi, titreaza Evenimentul Zilei. Aglomeratia din trafic si numarul in continua crestere al accidentelor rutiere au un "numitor" comun: tot mai multe autovehicule se inghesuie pe aceeasi retea de drumuri. Potrivit statisticilor, la finele lui 2007, parcul auto al Romaniei a ajuns la 4.501.226 (de la 2.200.610 masini, cate erau in 1990), ceea ce inseamna ca, in prezent, la nivel national, exista 207 masini la 1.000 de locuitori.

Compania de Autostrazi este pregatita sa plateasca firmei Bechtel peste 440 de milioane de euro in 2008, adica mai mult decit dublul sumei din 2007, informeaza Cotidianul. Nu este obligatoriu sa fie inregistrat un progres pe masura.

Sindicatele cer impunerea prin lege a unui randament minim garantat al fondurilor de pensie, care sa tina seama de inflatie, consemneaza Gandul. Administratorii fondurilor de pensii reclama schimbarea regulilor din mers si ameninta cu daune pentru prabusirea planurilor de investitii.

Dosarul de cadre al senatorului liberal, de pe vremea cand aceasta se numea Norica Clinci si era procuror in Oltenita, dezgroapa din trecut doua abateri de la lege, relateaza Romania libera. In 1987, prin dispozitia Noricai Nicolai, o persoana a fost condamnata fara sa fie urmarita penal, dintr-o simpla intorsatura de pix.

Inspectorii judiciari vor face cercetari in cazul interceptarilor convorbirilor telefonice dintre sirian si procurorul Ciprian Nastasiu, informeaza Adevarul. Presedintele Comisiei de control al activitatii SRI, Radu Stroe, a solicitat, la randul sau, ca procurorul general al Romaniei sa discute cu procurorul Nastasiu in legatura cu transcriptul discutiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

Ministrul Educatiei a programat o sesiune speciala care se adreseaza tuturor celor picati in anii trecuti, indiferent de varsta. Saptamana viitoare au loc inscrierile, iar probele se sustin in februarie, scrie Ziua. "Cat timp voi fi eu ministru, nu vor mai fi Teste nationale!" a repetat cu aroganta, pe tot parcursul verii trecute, Cristian Adomnitei.

Marile banci straine coteaza leul in scadere pe piata de la Londra. Prognozele pesimiste indica un curs de 3,75 lei pentru un euro, informeaza Ziarul Financiar. Bancile straine cu expuneri mari pe leu pariaza pe deprecierea monedei romanesti in urmatoarele luni, inclusiv alimentand cu stiri alarmiste privind evolutia inflatiei si a deficitului de cont curent pentru urmatoarele luni.

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei avea renume de fost procuror communist. Ea a avut insa grija sa-si ascunda activitatea de dinainte de 89, iar incercarile Jurnalului National de a oferi dovezi in acest sens s-au lovit de un zid de tacere, relateaza jurnalistii cotidianului in cauza. Desi am cerut acces la informatii de interes public, am fost plimbati de la Ana la Caiafa si nimeni nu a suflat o vorba despre existenta unei mape profesionale Monica Macovei.

Nedezmintindu-si obiceiurile de a taragana cat se poate de mult luarea unei decizii, guvernantii au trimis cu intarziere oficialilor europeni scrisoarea privind noua taxa auto, titreaza Curierul National. Si ca si cum n-ar fi fost de ajuns faptul ca ni se pune rabdarea la mare incercare, modificarile legislative sunt mult sub asteptari.

Liderul PIN Cozmin Gusa a fost dat in judecata de sotul Noricai Nicolai si de presedintele Consiliului Judetean Cluj. Primul il acuza pe Gusa de calomnie in urma afirmatiilor privind implicarea familiei Nicolai in afaceri cu persoane influente ce au probleme cu justitia, precum Ovidiu Tender sau Dinu Patriciu, scrie Libertatea.
Publicat Luni, 14 Ianuarie 2008 - 08:31
Cuvinte cheie: masina, Bechtel, pensie, Nicolai, Hayssam, Adomnitei, valuta, Macovei, taxa auto, Gusa | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 21 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours