2,5 milioane de romani prezinta risc de diabet

In perioada 1 iulie 2007-31 martie 2008, peste 8,5 milioane de romani s-au prezentat la medicul de familie in cadrul programului national de evaluare a starii de sanatate, adica 50% din persoanele cu data nasterii in acesta perioada. Ministrul Sanatatii a declarat ca riscograma arata ca 29,66% (peste 2,5 milioane de persoane) prezinta risc de imbolnavire prin diabet zaharat, anunta Romania libera

Presedintele Traian Basescu a identificat, ieri, in Proclamatia pasoptista de la Islaz germenii votului uninominal si ai raspunderii ministeriale. Prezent la vernisajul expozitiei "1848: proiectul Romaniei moderne. Proclamatia de la Islaz si Bucuresti", de la Muzeul Municipiului Bucuresti, Basescu a vorbit despre documentul, expus in original, pe care l-a numit prima Constitutie moderna a Romaniei, titreaza Gandul.

Absolventii claselor a VIII-a si parintii acestora, asistati de diriginti, vor completa, incepand de astazi si pana pe 20 iunie, optiunile pentru admiterea computerizata la liceu. Circa 215.000 de elevi au la dispozitie, in acest an, 239.000 de locuri la licee si scoli de arte si meserii, relateaza Evenimentul Zilei.

Presedintele Traian Basescu a explicat ieri in termeni grosolani absenta sa de la aniversarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si a Reginei Ana: "N-am avut in program nunta de diamant. O astept pe a mea". Participantii sustin ca nu a fost de fapt invitat, scrie Jurnalul National.

Preturile noilor imobile se maresc pe fondul crizei de forta de munca din sectorul constructiilor care determina costuri din ce in ce mai ridicate pentru dezvoltatori care trebuie sa plateasca un pret mai ridicat atat pentru muncitori, cat si pentru materialele de constructii, relateaza Curierul National.

Sefului statului i se prezinta zilnic, pe langa traditionala revista a presei, si o analiza sui-generis, parte a unei monitorizari mai ample, care contine si citate largi cu referirile negative si chiar cu imprecatiile, injuraturile la adresa sa, precum si cu cele neutre sau positive, noteaza Cotidianul.

Rivalitatea dintre Bogdan Olteanu si Ludovic Orban pune pe jar partidul de guvernamant. Ipoteza lansata recent de catre presedintele Camerei Deputatilor, cum ca Basescu incearca refacerea defunctei Aliante D.A., prin apropierea PD-L de un PNL condus de liderul liberalilor bucuresteni, reprezinta ultimul episod al acestui razboi de uzura, purtat la varful partidului, relateaza Ziua.

Agentia de presa Mediafax, parte a trustului de presa Media Pro, s-a lansat ieri pe piata media din Cehia, in urma unei investitii de 1,5 mil. euro, unde functioneaza ca singura agentie de presa privata de informatii in timp real din toate domeniile, anunta Ziarul Financiar.

In timp ce peste 100 de sindicalisti din Imbunatatiri Funciare pichetau, marti, sediul Guvernului, ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a stat vreo doua ore la o sueta intr-un restaurant de lux din centrul Capitalei, titreaza Libertatea. De cand a obtinut un post caldut la Bruxelles, demnitarul Ciolos nu mai are chef sa se ocupe de treburile ministerului, asa ca necazurile angajatilor din subordinea sa il lasa rece.
Publicat Joi, 12 Iunie 2008 - 08:37
Cuvinte cheie: Basescu, Oprescu, Olteanu, presa, uninominal, liceu, diabet, Ciolos | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours