Profesorii vor avea salarii mai mari de la 1 octombrie, in timp ce directorii de spitale sunt obligati sa deconteze retetele pacientilor

Salarii mai mari pentru profesori de la 1 octombrie. “Guvernul s-a razgandit. Salariile pentru profesori nu vor mai creste de la 1 noiembrie, asa cum a fost anuntat initial, ci mai devreme cu o luna. Majorarea salariilor profesorilor cu 9% va avea loc incepand cu 1 octombrie, asa cum s-a stabilit in cadrul negocierilor cu sindicatele din invatamant, se arata intr-un comunicat al executivului”, scrie Evenimentul Zilei.

Managerii de spital - pusi sa semneze ca vor deconta medicamentele pacientilor. “Directorii se plang ca nu au bani cash in spital.Unii au semnat doar cu obiectii si amendamente. Obligativitatea decontarii retetelor cumparate de pacienti pe perioada spitalizarii a fost strecurata, zilele trecute, chiar si in contractul de management al sefilor unitatilor sanitare”, scrie Gandul.

14.000 de apartamente de vanzare la Targul Imobiliar National.
“Incepand de joi si pana duminica, in Piata Constitutiei se desfasoara editia de toamna-iarna a Targului Imobiliar National. Cei care vor sa isi cumpere o casa sau un apartament nu trebuie sa ocoleasca Piata Constitutiei in aceste zile intrucat acolo se desfasoara Targul imobiliar tIMOn”, scrie Cotidanul.

Vacaroiu, „pensie de lux“ la Curtea de Conturi. “Presedintele Senatului s-ar retrage la sefia Curtii de Conturi.Dupa un mandat de primministru, doua de presedinte al Senatului si o luna ca sef de stat interimar, Nicolae Vacaroiu a atins maximul posibil in materie de functii publice. La 65 de ani, el va renunta la politica pentru o pensie de lux ca presedinte al Curtii de Conturi”, titreaza Evenimentul Zilei.

Condoleezza pune Rusia la punct. “Washingtonul a provocat ieri riposta Moscovei, sporind ten­siunile dintre cele doua state. Intr-un discurs pe te­ma relatiilor ruso-america­ne, rostit ieri la German Mar­shall Fund, secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice (foto) a punctat "locul Rusiei in siste­mul international". Rice a acuzat Rusia ca e tot mai agre­siva si autoritara in strai­natate”, scrie Ziua.

Borcea, dezamagit de echipa si de suporteri. Presedintele excutiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, aseara, dupa meciul cu NEC Nijmegen, scor 0-1, ca este foarte dezamagit de rezultat, insa mai ingrijorat este de faptul ca Dinamo ar putea avea de suferit din cauza suporterilor, care au provocat incidente in Olanda, transmite NewsIn."Au venit cativa vagabonzi, 10 sau 20, si ne era reusine sa stam in tribune. Speram sa ii aresteze aici, pentru ca au aruncat cu torte, cu scaune in teren, e ceva iesit din comun”, s declarat Cristi Borcea, citat de Adevarul.

Bucurestiul, la ceas aniversar. “De la maturatori la academicieni, bucuresteni sau „provinciali adoptati“ au cautat motivele pentru care Capitala merita sa fie iubita, macar maine, de ziua ei. Implineste 549 de ani de cand Vlad Tepes i-a semnat certificatul de nastere. De la 20 septembrie 1459 a trecut prin foc si apa, prin mainile turcilor, s-a supus capriciilor lui Ceausescu si s-a lasat „salvat“ de mainile pricepute ale primarilor contemporani”, scrie Evenimentul Zilei.

Editurile romanesti, la Frankfurt. “31 de edituri, societati de publishing si institutii de cultura din Romania vor reprezenta tara noastra la Targul de Carte de la Frankfurt, desfasurat intre 15 si 19 octombrie. Aproximativ 7.000 de edituri din 101 tari vor prezenta circa 400.000 de titluri la cea de-a saizecea editie  postbelica a celui mai mare targ de carte si produse media din lume”, informeaza Adevarul.

Publicat Vineri, 19 Septembrie 2008 - 08:17
Cuvinte cheie: salarii profesori, manageri spitale, retete, Targul Imobiliar National, Vacaroiu, Curtea de Conturi, Condoleezza, Dinamo, Zilele Bucurestiului | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 15 Iulie
EURO = 4.6589 lei | DOLAR = 4.0064 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours