PDL si PSD au "omis" din planul de guvernare marirea salariilor profesorilor;Tripletii inving din nou statul la Curtea Suprema;Intretinerea, cu 50% mai scumpa decat in 2005;Gigi se retrage din viata publica

PDL si PSD au "omis" din planul de guvernare marirea salariilor profesorilor. "In planul de guvernare, PDL si PSD au pus pe hartie cateva majorari, mai putin pe cea cu 50% a salariilor dascalilor, despre care au spus doar ca le vor asigura „venituri decente“.Salariile profesorilor sunt tratate la modul general de catre PDL si PSD. In planul de guvernare, cadrele didactice nu beneficiaza de procente de majorare, ca alte categorii, ci de sintagme ambigue, din care liderii sindicatelor nu inteleg nimic. Unul dintre obiectivele viitorului guvern este „Reforma in domeniul educatiei, avand la baza ridicarea nivelului de performanta a sistemului educational si asigurarea unor venituri decente pentru cei care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui sistem, în conformitate cu prevederile Pactului pentru Educatie“. Insa presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, spune ca „in Pactul pentru Educatie nu se vorbeste despre salarii“Cu privire la „salariul decent“ sau la „salariul corespunzator“, asa cum se spune in planul de guvernare, liderii FSLI si „Spiru Haret“ anunta ca asteapta „o definitie mai clara pentru ca fiecare poate sa inteleaga ce vrea“, titreaza Cotidianul.

Tripletii inving din nou statul la Curtea Suprema. "Condamnat definitiv in „razboiul“ pentru acordarea unor indemnizatii de mama decente, statul - care a recurs la cai extraordinare de atac in incercarea de a anula precedentul stabilit de judecători - a pierdut din nou procesul cu mamicile de tripleti si de gemeni.Decizia a venit, ieri, tot din partea magistratilor Curtii Supreme, care au respins ca nefondata contestatia in anulare formulata de Directia Muncii si Protectiei Sociale Alba (DMPSA) impotriva hotararii din octombrie, prin care Ionela Danciu ar trebui sa primeasca o indemnizatie de 1.800 de lei pe luna, in locul celei de 600 de lei acordata pana acum, lunar, pentru cele trei fiice ale sale.Reprezentantii statului nu se lasa insa descurajati si au recurs si la ultima cale de atac: cererea de revizuire, care se va judeca pe 27 ianuarie 2009. Daca Ionela va avea din nou castig de cauza - asa cum spera -, va deschide calea si altor peste 660 de mamici de tripleti si de gemeni din toata tara, hotarate sa dea in judecata statul ca sa obtină indemnizatii egale pentru fiecare dintre copii. „Sper ca demersurile acestor familii sa fie mai usoare, avand in vedere ca drumul le este deschis de mine si vor sti cum sa procedeze“, a declarat, ieri, Ionela Danciu, la iesirea din sala de judecata", titreaza Evenimentul Zilei.

Intretinerea, cu 50% mai scumpa decat in 2005. "Gazele, curentul, apa calda si termoficarea au avut preturi in crestere accelerata. Cheltuielile cu intretinerea locuintei, care reprezinta mai mult de jumatate din efortul bugetar al familiilor, s-au majorat, in medie, cu 43% in ultimii trei ani.Cele mai intense scumpiri ale perioadei parcurse pana acum din anul 2005 se regasesc in sfera produselor si serviciilor legate de locuinta, potrivit Buletinului de Preturi pe luna octombrie, publicat recent de Institutul National de Statistica  (INS).Fata de anul de referinta 2005, chiria a crescut cel mai mult, respectiv cu aproape 135%. De altfel, cresteri de peste 100% nu s-au mai inregistrat la nicio alta categorie de preturi sau tarife din cele analizate de INS.Agentul termic este mai scump acum cu 49,9% decat in 2005, iar gazele – cu 67%. Serviciile de furnizare a apei s-au scumpit cu 66,4%, iar factura la curentul electric este cu aproape 19% mai mare.Si serviciile de reparatii necesare intr-o locuinta sunt mai scumpe cu aproape 22% fata de nivelul din 2005. Potrivit INS, materialele necesare pentru mentenanta si reparare a locuintelor s-au scumpit, in medie, cu 9,1% in perioada analizata", scrie Adevarul.

Zvonuri: Stolojan a dezertat pentru ca nu a reusit sa-si impuna consiliera in guvern. "Retragerea lui Theodor Stolojan a fost cauzata din cu totul alte motive decat cele din 2004, cand a invocat probleme de sanatate. Potrivit unor surse din PD-L, conditiile puse de Stolojan democrat-liberalilor  lui Emil Boc ar fi fost includerea în Guvern pe diferite posturi a unor fosti membri ai Partidului Liberal Democrat. Mai precis ar fi vorba de trei reprezentante ale sexului frumos: Andreea Vass, Cristina Traila si Raluca Turcan. Surse oficiale  sustin ca  Theodor Stolojan a luat hotararea finala de a se retrage cand Andreei Vass, un personaj foarte apropiat liderului democrat-liberal, i s-a refuzat din partea garzii vechi a PD-L o serie de functii importante in Executiv. Pentru Vass, Stolojan si-ar fi dorit cel putin un post de secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor, iar pentru Raluca Turcan, un mandat de ministru al culturii", scrie Gardianul.

Tentativa de asasinat asupra lui Sarkozy. "Un suspect a fost prins luni dupa-amiaza in timp incerca sa se strecoare in resedinta prezindentiala din Paris, a informat ieri ziarul Daily Mail, invocand ipoteza unui asasinat care il viza pe liderul de la Elysée. Barbatul a fost insa retinut de catre garzile de la Palatul Elysée. Sarkozy  se afla in acel moment in Palat, unde avea o intrevedere oficiala.Tot ieri, cinci dispozitive explozive fara mecanism de declansare au fost descoperite in ntr-un magazin parizian, ulterior aparand si o revendicare a Fron­tului Revolutionar Afgan.Politistii francezi au declarat ca suspectul, in varsta de 25 de ani, era inarmat cu un cutit si cu un taser (dispozitiv care trage cu sageti -n.red.) cu electrosocuri. Oamenii care asigura paza liderului francez au catalogat aceasta incercare drept tentativa de asasinare asupra lui Sarkozy. Oficiali de la Palatul Elysée au declarat ca "pentru moment suspectul este retinut pentru interogare pentru a se putea stabili care erau cu intentiile sale". Acestia au mai spus ca barbatul avea ascunse armele sub o haina militara groa­sa, potrivit Daily Mail. "Echipa de securitate care il prote­jeaza pe presedintele Sarkozy trateaza acest caz ca pe unul de tentativa de asasinat", a decla­rat un oficial francez apropiat situatiei. Un martor sustine ca un grup de oameni se afla in fata Palatului Elysée, cand paznicii resedintei prezidentiale au tras un om din acel grup deoparte. Acelasi martor a mai spus ca barbatul "s-a luptat violent"cu agentii de securitate, care l-au pus la pamant, avand armele indreptate asupra sa. In acel moment, presedintele Sarkozy se afla in palat unde avea o intalnire cu premierul muntene­grean Milo Djukanovici", scrie Ziua.

Gigi se retrage din viata publica. "Momentul reinstalarii lui Lacatus pe banca Stelei a fost folosit de catre Gigi Becali pentru a face o „spovedanie publica”. „Va anunt ca ma retrag din viata publica. Nu am reusit in politica si asa voi face. Iesirile mele vor fi rare de acum inainte.  Imi voi duce la indeplinire obiectivele mele, adica banca si televiziunea, dar nu voi neglija nici Steaua. Hobby-ul meu va fi oieritul”, a replicat latifundiarul.Confesiunea lui Gigi nu s-a oprit aici: „Vreau sa cer iertare oamenilor din sport pe care i-am deranjat si i-am suparat. Nu inseamna ca mi-e frica, daca spun ca le cer iertare lui Hagi si Dorinel”.Surse autorizate sustin insa ca, de fapt, Gigi Becali nu vrea decat sa se impace cu fanii si sa incerce o contraofensivă generalilor din Armata, care au amenintat ca vor sa rascumpere echipa de fotbal.Mai mult, Gigi negociaza deja revenirea in Ghencea si a lui Adrian Ilie, tot pe functia de manager general", scrie Adevarul

Blogurile, letopisetele secolului XXI. "Autorii de bloguri se inmultesc si se specializeaza. Vizionarii spun ca fiecare om va ajunge, in viitor, sa-si posteze online gandurile. Daca, la aparitia lui, blogul era un simplu jurnal pe internet, acum a ajuns un adevarat fenomen, cu peste 180 de milioane de autori.Blogosfera mondiala include bloguri in 81 de limbi, administrate din 66 de tari de pe sase continente, ai caror creatori au ajuns sa posteze zilnic aproape un milion de mesaje, indica analiza Technorati pe anul 2008.Si in Romania, numarul blogurilor active a ajuns in noiembrie la aproape 23.180 – conform monitorizarii ZeList.ro. In etapa actuala, “blogurile intra in mainstream-ul comunicarii”, dupa cum spune expertul media Iulian Comanescu, adica identitatile sunt mai clar definite", scrie Adevarul.

 

Publicat Miercuri, 17 Decembrie 2008 - 09:06
Cuvinte cheie: salarii profesori, plan guvernare, intretinere scumpa, tripleti, alocatii, Stolojan, Vass, tentativa asasinare Sarkozy, Gigi, viata publica, bloguri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 21 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours