Masteratele sunt veriga slaba a invatamantului superior romanesc iar leul se resimte dupa criza americana

Europa ne ataca in fabrica de diplome."Masteratele sunt veriga slaba a invaţamantului superior romanesc, iar evaluatorii europeni au inca „multe dubii” in ce priveste calitatea reala a universitatilor.Acestea sunt cateva dintre concluziile Raportului Asociatiei Universitatilor Europene (European University Association - EUA), care a evaluat activitatea Agentiei care acrediteaza universitatile din Romania (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior - ARACIS). Ca notă finala, ARACIS indeplineste standardele pentru a intra in Registrul European, insa are destule probleme pe care trebuie sa le depaseasca", scrie Cotidianul.

Dictatura comitetelor“, in 240.000 de blocuri din Romania. "Comitetele asociatiilor de locatari isi stabilesc ce salariu vor, impun penalitati si taxe cum au chef, aleg dupa propriile interese firma care sa repare sau să monteze repartitoare.Toate acestea, pentru ca in lege s-a inlocuit un cuvant.In Romania, peste 240.000 de blocuri de locuinte au devenit stat in stat. Aceste imobile, in care proprietarii au ramas organizati in asociatii de locatari, sunt  administrate dupa legi proprii, nu sunt platitoare de taxe si impozite, n-au cod fiscal iar pentru primarii ele nu exista decat in campaniile electorale", titreaza Gandul.

Tariceanu isi cauta salvarea la Ilfov. "Presedintele PNL este pe cale sa renunte la candidatura in Primaverii pentru una cu sanse mai mari, langa Bucuresti. Calin Popescu-Tariceanu ar putea renunta la candidatura intr-un colegiu uninominal din Bucuresti in favoarea unuia din judetul Ilfov. Presedintele PNL s-a gandit de mai multa vreme la aceasta posibilitate si a aranjat ca, ieri, sa primeasca o propunere publica in acest sens de la seful organizatiei Ilfov, Marian Petrache", scrie Evenimentul Zilei.

Leul, slabit de criza americana. "Doua dintre cele mai mari banci de investitii sunt in colaps.In urma crizei vor fi concediati 50.000 de angajaţi de pe Wall Street.Criza creditelor ipotecare declansata in Statele Unite a impins a patra cea mai mare banca americana de investitii, Lehman Brothers, in faliment. Actionarii institutiei au cautat cu disperare in ultimul timp un salvator care sa preia banca, dar nu au gasit niciun doritor", scrie Gandul.

Ultima runda la Haga pentru Romania."Romania raspunde astazi, in fata Curtii Internationale de Justitie, pledoariilor sustinute de Ucraina.Kievul a transformat argu­mentul lungimii coastei sale maritime "in alpha si omega a acestui caz, mantra sa" a declarat ieri Agentul Roma­niei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, in prima zi a pledoariilor finale sustinute de partea romana", anunta Ziua.

Fotbalul e in moarte clinica, dar Nasul mai vrea un mandat."Presedintele Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, este decis sa iasa la pensie din aceasta functie, chiar daca, sub conducerea sa, acest sport a ajuns in moarte clinica. Nerealizarile sunt mai multe decât realizarile: necalificari in serie in ultimii zece ani (la seniori, tineret si juniori), acuzatii de coruptie, infrastructura la pamânt, scandaluri pe banda rulanta etc. Opozitia, condusa de Dumitru Dragomir, nu are in acest moment un contracandidat care sa-l poata invinge pe Nasul in alegeri", titreaza Gardianul.

Iordache, un actor grabit. "Admiratorii maestrului Stefan Iordache isi pot lua ramas bun de la el, astazi, la Teatrul National, unde trupul neinsufletit este depus, intre orele 9.00 si 13.00 Funeraliile vor avea loc maine la ora 14.00  la Gruiu, unde artistul a dorit sa fie inhumat. Iordache locuia in comuna Gruiu, aflata langa Snagov", scrie Adevarul.

Enescu o da pe jazz. "Printre noutatile celei de a XIX-a editii a Festivalului si Concursului International "George Enescu" (30 august-26 septembrie) facute publice de catre organizatori se numara o sectiune noua - prelucrari de jazz ale unor piese clasice; preluarea a cinci concerte importante de catre postul de televiziune Mezzo; promovarea printr-un turneu european", scrie Ziua.

Publicat Marti, 16 Septembrie 2008 - 08:28
Cuvinte cheie: masterat, ARACIS, comitete asociatii locatari, Wall Street, leu, Haga, Mircea Sandu, Stefan Iordace, George Enescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours