Statul pierde in fata mamicilor, infiintarea gigantului energetic va majora preturile, iar Toni Grecu explica de ce a plecat de la "Divertis"

Tripletii au invins statul."Ionela Danciu a castigat, ieri, dreptul de a primi aceeasi indemnizatie de la stat pentru toate cele trei fiice ale sale.Statul pierde din nou in fata mamicilor in „razboiul“ pentru acordarea unor idemnizatii de mama decente", scrie Evenimentul Zilei.

Academie de HIV/SIDA la Bucuresti. "Ministerul Sanatatii a aprobat infiintarea, intr-un pavilion al Institutului "Matei Bals", a Academiei de HIV/SIDA si boli infectioase, unitate de referinta pentru Europa Centrala si de Est, la care vor veni specialisti din tarile vecine, unde programele privind aceste maladii sunt la inceput", scrie Ziua.

Infiintarea gigantului energetic national va majora preturile. "Sindicaliştii de la Hidro­electrica sustin ca infi­intarea companiei na­tionale energetice ar putea duce la scumpirea energiei, per ansamblu, cu pana la 20% la nivelul tarifelor platite de populatie in 2009", scrie Gandul.

Solutie de criza:ordonanta de urgenta pentru inghetarea salariilor bugetarilor. "Criza majorarilor salariale din România pune Guvernul in situatia de a recurge la proiecte menite sa inchida oficial „gura” târgului protestatar. Mai bine zis, cabinetul condus de Tariceanu planifica inghetarea cresterilor salariale în afara celor deja decise. Afirmatia a fost facuta de vicepresedintele liberal Teodor Melescanu, care sustine ca Executivul, la ora actuala, chiar in apropierea unei campanii electorale, nu este dispus sa mareasca salariile si prin acest gest sa „compromita cresterea economica a României”, titreaza Gardianul.

Mailat ar putea fi trimis in tara. "Romanii condamnati definitiv in Peninsula vor fi trimisi in penitenciarele din tara, in baza unui acord romano-italian incheiat in 2003.Romanii condamnati definitiv de instantele italiene pentru infractiuni comise in Peninsula vor fi trimisi sa-si execute pedepsele in tara, fara sa li se mai ceara acordul pentru acest transfer", scrie Evenimentul Zilei.

Piturca, acuzat de favorizarea lui Gigi in dosarul „Valiza“."DNA ii va aduce la cunostinta invinuirile selectionerului echipei nationale dupa meciul Romania – Franta. Victor Piturca este invinuit de procurorii DNA pentru infractriunea de favorizare a infractorului in dosarul “Valiza” cu 1,7 milioane de euro de la Cluj", scrie Adevarul.

Nobelul literar, o „surpriza neplacuta“. "Scriitorul Jean-Marie Gustave Le Clézio a adus, ieri, Frantei cel de-al 14-lea premiu pentru literatura. Pentru multi critici romani, alegerea e o dezamagire.Un scriitor putin cunoscut cititorilor romani, Jean-Marie Gustave Le Clézio (68 de ani), este laureatul Nobelului pentru Literatura pe 2008", informeaza Evenimentul Zilei.

Toni Grecu: „Politicienii mi-au luat painea“. "Fondatorul Grupului „Divertis”, Toni Grecu, spune ca satira politica a fost inlocuita de prestatia alesilor poporului, realitatea depasind cu mult parodia comediantilor.Inginer de profesie, dar cu un simt al umorului iesit din comun, Toni Grecu a smuls hohote de ras romanilor in momentele cele mai dificile ale ultimelor decenii – la sfarsitul dictaturii comuniste si in perioada tranzitiei", scrie Adevarul.

Publicat Vineri, 10 Octombrie 2008 - 08:07
Cuvinte cheie: indemnizatie de stat, Academie HIV, gigant energetic, salarii bugetari, Mailat, Piturca, Nobel, Toni Grecu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Sambata, 21 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours