1,5 milioane de euro o noua amenda pentru mafia medicala

Dupa sanctionarea companiilor ce blocasera piata insulinei cu 22,5 milioane de euro, Consiliul Concurentei si-a indreptat atentia spre firmele ce vind produse pentru tratarea bolilor de rinichi. Consiliul a amendat cu peste 1,5 milioane de euro trei companii ce constituisera un cartel ce a blocat timp de cinci ani piata de dializa din Romania, anunta Cotidianul.

Surse din serviciile secrete autohtone confirma implicarea directa a Romaniei in operatiunile de capturare a unor temuti traficanti internationali de arme, noteaza Adevarul. Unele dintre scenariile serviciilor secrete s-au bazat pe razboiul declansat de Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC).

Privatizate pe sume infime, fabricile comuniste au ajuns rand-pe-rand valorificate doar pentru terenul de sub ele. Importam mai mult decat exportam, consumam mai mult decat producem. Guvernul se plange de aceste decalaje, in timp ce fabricile din tara dispar una dupa alta, noteaza Evenimentul Zilei. In locul lor, se construiesc spatii comerciale, blocuri si cladiri de birouri. Numai in Bucuresti, valoarea terenurilor de sub fostele fabrici este intre 1,7 si 2 miliarde de euro.

DNA a luat in vizor afacerea cu borduri a familiei Videanu si a cerut mai multor institutii date despre "bordurizarea" Capitalei si firma edilului, titreaza Gandul. Conform unor calcule aproximative, firma Titan Mar a familiei Videanu a obtinut 4 milioane de euro din importul de borduri de granit din China.

Inainte de 1989, nici un procuror nu ajungea sef daca nu era instruit special la scoala Securitatii de la Bran, dezvaluie ex-procurorul Alexandru Pantea intr-un amplu interviu pe care il publicam incepand de astazi in "Romania libera".

"Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar", adoptat in 2005 si inca in vigoare, contine niste formulari de domeniul patologicului, consemneaza Jurnalul National.

Clasificand atitudinea autoritatilor vizavi de posibilele scumpiri ale preturilor gazelor si electricitatii drept "confuza" si "inacceptabila", Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a cerut ieri Guvernului si Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa faca public un grafic al cresterilor preturilor la electricitate si gaze in 2008, scrie Curierul National.

Bancile au inceput anul in tromba si au facut un profit net de 87 mil. euro in ianuarie, in crestere cu circa 28% fata de castigul din decembrie, desi au deschis inca 101 agentii, informeaza Ziarul Financiar.

Bucurestiul a devenit locul preferat de negociere al gherilelor columbiene FARC cu traficantii de arme, dezvaluie Ziua. Acestia au venit in Romania in preajma summit-ului NATO, desi locul e impanzit de servicii secrete din toata lumea.

Aeroportul International Baneasa va fi inchis pe perioada summitului NATO, 2-4 aprilie, tuturor zborurilor comerciale, conform unei hotarari de Guvern, titreaza Libertatea. Cursele care au legatura cu summitul vor fi coordonate de Ministerul Apararii.
Publicat Marti, 11 Martie 2008 - 08:33
Cuvinte cheie: insulina, traficant, tun imobiliar, Videanu, regulament, scumpire, banca, gherile, aeroport | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 15 Iulie
EURO = 4.6589 lei | DOLAR = 4.0064 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours