Medicii pleaca din tara, iar Petrom a raportat cel mai mare profit din istoria Romaniei

Medicii romani s-au saturat de salariile pe care le primesc si de conditiile de munca din spitale, iar 7.000 dintre cei 35.000 din tara si-au depus actele pentru a pleca sa profeseze in strainatate. Cei mai multi pleaca in spitale din Franta, Spania, Germania si Marea Britanie, pe specializari precum medicina de familie, anestezia, reumatologia, psihiatria, ortopedia si terapia intensiva si iau cu ei si un numar mare de asistente si moase. In afara de acestia, mai exista multi altii care pleaca in SUA, unde nu au nevoie de certificatele Ministerului Sanatatii si nu sunt inregistratio in baza de date. Situatia a generat un cod rosu in spitale, intrucat medicii pleaca in masa din tara, scrie Adevarul.

Marii operatori sugruma retelele de cartier. Inceputa de cativa ani, vanatoarea retelelor de cartier continua. Marii operatori au putere financiara si lanseaza oferte tentante si avantajoase, presandu-I pe micii provideri sa-si vanda afacerile. Cu toate acestea, operatorii mici nu si-au pierdut inca speranta si mizeaza pe o mai mare seriozitate si pe oportunitatile de crestere, fiind constienti ca retelele de cartier sunt un vanat pretios, informeaza Evenimentul  Zilei.

Petrom a avut un profit de 460 de milioane de euro in primul semestru al anului si are sanse foarte mari sa atinga un milliard de euro pana la sfarsitul anului. Profitul este cu 67% mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, sustinut si de cresterea necontrolata a pretului carburantilor. Astfel, Petrom a reusit sa realizeze cel mai mare profit din istoria Romaniei, titreaza Cotidianul.

Deputatul Lucian Bolcas, omul de incredere al lui Vadim Tudor, isi negociaza candidatura la alegerile parlamentare din partea Aliantei PSD-PC, iar alti 14 parlamentari din PRM sunt pe picior de plecare in PC. Odata cu plecarea lui Bolcas, Vadim risca sa ramana fara "mana dreapta", scrie Evenimentul Zilei.

Nicolae Vacaroiu a cerut o ancheta in cazul scandalului expozitiei  ICR de la New York, aflata de mai mult timp in mijlocul unor controverse din cauza acuzatiilor de obscenitate, antisemitism si anticrestinism care i se aduc. Convinsi ca fac arta, tinerii romani tinuti la New York pe banii statului au atras nemultumirea mai multor voci, ceea ce a dat startul unui atac nationalist la ICR, scrie Evenimentul Zilei.

Criza politica din Mauritania a fost rezolvata printr-o lovitura de stat. Nemultumiti de cum guverneaza presedintele si guvernul tara, dar mai ales de demiterea mai multor ofiteri superiori din armata, militari din garda prezidentiala i-au capturat ieri pe presedintele Sidi Ould Cheikh Abdallahi si pe premierul Yahia Ould Ahmed El-Ouakef. Totodata, televizunea de stat a incetat sa emita, informeaza Curentul.

Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei  la canotaj are sanse foarte mari de a se intoarce de la Beijing cu o medalie de aur. Romancele au reusit aceasta performanta si acum patru ani, la Atena, iar acum spera sa o repete. Antrenorul lor, Mircea Roman, a declarat ca are incredere in elevele sale si ca acestea au toate sansele sa cucereasca aurul olimpic, scrie Adevarul.

Teatrele autohtone se pregatesc pentru stagiunea 2009 cu piese dupa Cehov, Dostoievski, Shakespeare si Moliere. Teatrul National va incepe reprezentatiile prin doua piese contemporane, semnate Rodica Popescu Bitanescu si Lia Bugnar. Teatrul Bulandra va prezenta doua premiere in cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, "Orfeu si Euridice" si celebrul "Lear". Desi se afla in vacanta, colectia de toamna-iarna a treatrelor este gata, informeaza Cotidianul.

Teatrul Odeon a fost primit cu foarte mare caldura in Polonia, unde a prezentat, in cadrul Festivalului Shakespeare spectacolul "Hamletmachine", in regia lui Dragos Galgotiu. Initial rece, publicul din Gdansk, care se inghesuise si pe scari din cauza lipsei spatiului, insa in final, aplauzele indelungate au fost dovada multumirii spectatorilor. Odata cu acest spectacol, actorii Teatrului Odeon considera ca au avut success pe coasta Baltica, informeaza Jurnalul National. 

 

 

 

 

Publicat Joi, 7 August 2008 - 08:42
Cuvinte cheie: teatre, cultura, medici, salarii, sport, Jocurile Olimpice | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6572 lei | DOLAR = 3.9685 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours