Sindicalistii din invatamant ameninta cu greva generala in doua saptamani, CFR-istii ii urmeaza: vineri trenurile nu vor circula intre 7:00 si 13:00;Era de asteptat:Cheeky Girls, luate la misto de presa engleza

Greva generala in doua saptamani. "Liderii sindicatelor din educatie ameninta ca, incepand cu 18 noiembrie, nu se va mai tine niciun curs. Executivul ramane inflexibil. Ordonanta care amana majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice era programata sa intre astazi in dezbaterea Comisiei de Invatamant din Senat", informeaza Adevarul.

Trenurile se opresc vineri dimineata intre 7 si 13.00. "Sindicalistii de la CFR au anuntat ca vineri, de la 7.00 la 13.00, nici un tren nu va circula. Vicepresedintele Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Sultana ne-a declarat ca salariatii de la CFR vor intra in greva de avertisment fiind nemultumiti de faptul ca nu exista buget aprobat pentru anul viitor si conducerea Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA a inceput o reorganizare pe criterii care nu au fost discutate cu sindicalistii", informeaza  Gardianul.

BNR nu prognozeaza criza economica pe 2009. "Guvernatorul BNR a evitat in discursul sau cuvantul “criza” pe care l-a inlocuit cu “tensiunile din piete”. Prognozele de inflatie au fost majorate, insa cresterea economica va continua, chiar daca va fi incetinita la aproape jumatate anul viitor, fata de 2008", scrie Adevarul.

Udemeristii vor sa-i cheme la vot pe tinerii de 16 ani. "UDMR propune reducerea varstei minime de vot de la 18 la 16 ani. Initiativa a fost anuntata, ieri, de presedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, urmand sa fie supusa dezbaterii publice in perioada campaniei electorale", scrie Gandul.

SUA si-a dat acordul pentru ridicarea vizelor. "Romania si SUA au semnat ieri declaratia politica ce faciliteaza accesul tarii noastre in programul Visa Waiver, care elimina vizele necesare calatoriilor pe teritoriul american.Declaratia, semnata de ambasadorul Romaniei la Washington si secretarul american de stat pentru securitate interna, Michael Chertoff, vizeaza trei dintre conditiile enumerate de legea americana", informeaza Evenimentul Zilei.

Moment de rascruce pentru CFR Cluj. "Daca invinge azi pe Bordeaux, campioana Romaniei isi va asigura, in mare parte, locul trei in grupa. Rezultatul partidei de la Cluj va influenta puternic parcursul ambelor echipe", titreaza Adevarul.

Cheeky Girls, luate la misto de presa engleza. "Romancele de la Cheeky Girls au dat din nou prilej presei britanice de a le lua peste picior duminica, tocmai cu ocazia aniversarii lor. Monica si Gabriela, care au implinit 26 de ani de Halloween, au fost comentate cu foc de ziaristii englezi de la „Daily Mail” din cauza tinutei in care s-au afisat in clubul londonez Embassy", scrie Gardianul.

Vila lui Michael Cretu va fi daramata. "Saptamana trecuta a fost scoasa la licitaţie adjudecarea demolarii, care va costa mai mult de 1.000.000 de euro si va dura peste trei luni. „Palatul lui Ali-Baba”, asa cum isi denumeste Michael Cretu castelul construit in Ibiza, este pe punctul de a fi daramat", informeaza Adevarul.

Publicat Marti, 4 Noiembrie 2008 - 08:31
Cuvinte cheie: greva generala, CFR, BNR, prognoza, SUA, ridicarea vizelor, UDMR, vot, 16 ani, CFR Cluj, Cheeky Girls, Michael Cretu, vila | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Miercuri, 18 Iulie
EURO = 4.6541 lei | DOLAR = 4.0032 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours