Guvernul a decis confidentialitatea adoptiilor iar industria a atins cifre record

Guvernul a decis confidentialitatea adoptiilor. "La patru ani dupa adoptarea legii adoptiilor de catre Guvernul Nastase, in urma a numeroase presiuni ale Comisiei Europene, Guvernul a reintrodus ieri principiul garantarii confidentialitatii privind datele de identificare ale familiei care adopta un copil si identitatea parintilor firesti, principiu care va trebui respectat in mod obligatoriu in cursul procedurii adoptiei. Noua lege va permite acum derularea procesului de adoptie fara ca parintii biologici si cei adoptivi sa se cunoasca", scrie Curentul.

Rambursarea banilor pentru medicamente - o pacaleala. "Recuperarea banilor cheltuiti pe medicamente in spitale de catre pacienti, stabilita prin doua acte normative si posibila teoretic incepand de luni, se dovedeste a fi o aberatie. Directorii de spitale spun ori ca ei nu trimit pacientii sa cumpere, ori ca legea este inaplicabila, pentru ca nu au bani pentru a deconta retetele achizitionate pe cheltuiala pacientilor", titreaza Gandul.

Cifrele record ale industriei plaseaza Romania in topul UE. "Cresterile vanzarilor din industrie sunt semnele recuperarii decalajului datorat intarziatei restructurari a economiei.Cifra de afaceri din industrie in cea de-a saptea luna a sarit cu 14% fata de iulie trecut. Mai spectaculoasa este insa cresterea comenzilor noi: 30% ", semnaleaza Adevarul.

Mircea Geoana, invitat la Moscova. "Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Mircea Geoana, a fost invitat la Moscova de omologul sau din Consiliul Federatiei Ruse, Mihail Marghelov, pentru a discuta cu presedintii celor doua Camere ale Federatiei Ruse pe tema extinderii relatiilor economice si politice bilaterale", scrie Gardianul.

Imagini NASA folosite de Romania contra Ucrainei. "Cu dovezi istorice, geografice, dar si cu acte ale guvernului ucrainean, Romania a probat lipsa de semnificatie a Insulei Serpilor in delimitarea granitei maritime.
<>, a aratat Bogdan Aurescu, agentul care reprezinta Romania in procesul de la Haga ce va hotari granitele maritime cu Ucraina", scrie Cotidianul.

FC Timisoara, depunctata de FIFA . "Nationala si echipele de club risca excluderea din competitiile internationale daca FRF nu va penaliza clubul banatean cu sase puncte pentru ca nu a schimbat culorile.Scandalul dintre italianul Claudio Zambon, patronul echipei de liga a IV-a FC Politehnica Timisoara, si clubul de pe Bega patronat de Marian Iancu este departe de a fi stins. Decizia echipei de Liga I de a-si schimba atat numele, la inceputul acestui sezon, din Politehnica 1921 "Stiinta" Timisoara in SC Fotbal Club Timisoara SA, cat si culorile (n.r.- violet alb negru au devenit mov alb negru), ambele obtinute conform deciziei TAS de italian, il lasa rece pe Zambon", titreaza Cotidianul.

Bregovici,din nou la Bucuresti. "Pe 19 septembrie, Goran Bregovici are trecut in agenda un recital in Capitala. Vedeta va avea ca spatiu de desfasurare Turabo Society Club, iar biletele la respectiva cantare se vor pune in vanzare in perioada imediat urmatoare. Cea mai recenta intalnire a fanilor romani cu inepuizabilul Bregovici a avut loc in luna februarie, cand acesta a fost invitat la finala selectiei nationale pentru Eurovision. In ultimii ani, starul serbo-croat a devenit un obisnuit al salilor de spectacol de la noi, asigurandu-si de fiecare data reactia entuziasta a publicului", scrie Gandul.

Mungiu jurizeaza filme din State. "Regizorul Cristian Mungiu se afla de maine la Festivalul Filmului American de la Deauville (5-14 septembrie), unde va juriza cele 11 lungmetraje din competitie", scrie Evenimentul Zilei.

Publicat Joi, 4 Septembrie 2008 - 08:19
Cuvinte cheie: adoptii, confidentialitate, medicamente, industrie, Geoana, NASA, FC Timisoara, Bregovici, Mungiu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.
Cardul de credit este un produs bancar ce permite posesorului sa beneficieze de o linie de credit, care poate fi folosita oricand si in orice scop.
toate analizele
 
Curs valutar: Duminica, 22 Iulie
EURO = 4.6562 lei | DOLAR = 3.9954 lei
Vremea:
Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Store Hours