Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Vosganian: Guvernul va avea mari probleme in a trece prin Parlament OUG de rectificare

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca deja in Senat nu s-ar mai vota ordonantele Guvernului, situatie care va deveni evidenta la modificarile Executivului legate de impozitul forfetar, de inlaturarea deductibilitatilor pe TVA impuse prin rectificarea bugetara.

"Deja anumite grupuri parlamentare nu mai voteaza ordonantele depuse de Guvern. Eu previn de pe acum Guvernul ca va avea mari probleme in Parlament cu votarea legislatiei privind impozitul forfetar. Mi-e greu sa cred ca grupurile parlamentare PSD vor accepta in Parlament decuplarea pensiilor de salarii, dupa ce s-au imbatosat un an si jumatate ca dansii sunt la originea acestei masuri", a avertizat Vosganian, potrivit Newsin.

El a atras atentia ca, in Parlament, majoritatile trebuie "numarate" in functie de tema supusa dezbaterii - "ca la rugby, fiecare gramada isi are mingea ei".

Liderul PNL a criticat masurile prevazute prin rectificarea bugetara si a subliniat ca aceasta "e atat de departe de Legea bugetului votata in Parlament incat se poate spune ca practic avem o politica de buget care nu are girul Parlamentului".

Vosganian s-a declarat nemultumit de sumele care vor fi alocate agriculturii, armatei (mai ales in contextul in care se discuta despre o posibila suplimentare a trupelor din Afganistan), dar si ca se abandoneaza proiectul investitional al Guvernului Boc. "Ce este cel mai grav este ca aceasta rectificare se bazeaza pe unele masuri de politica fiscala ce nu au primit acordul explicit al grupurilor parlamentare", a afirmat el.

Guvernul a aprobat sambata Ordonanta de Urgenta cu privire la rectificare bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale ce vizeaza introducerea unui impozit minim incepand cu 1 mai 2009, de 2.200 lei anual.

Astfel, potrivit actului normativ, firmele care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 0 si 52.000 lei (circa 12.000 euro) vor plati un impozit minim in acest an 1.467 lei (341 euro), sau 183,3 lei lunar, urmand ca in 2010 impozitul minim datorat statului sa fie de 2.200 lei (putin peste 500 euro).

Noua grila prevede ca firmele care au o cifra de afaceri anuala cuprinsa intre 52.001 si 215.000 lei (50.000 euro) sa plateasca un impozit minim in acest an de 2.867 lei si de 4.300 lei (1.000 euro) in 2010. Totodata, societatile care vor incheia anul cu o cifra de afaceri curpinsa intre 215.001 si 430.000 lei (100.000 euro) vor achita 4.333 lei in acest an si cate 6.500 lei incepand de anul viitor.
Publicat Luni, 13 Aprilie 2009 - 16:00
Cuvinte cheie: vosganian, rectificare bugetara, parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours