Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Trei fosti parlamentari vor pensie speciala desi nu au varsta de pensionare

Comisia de Statut a decis sa refuze acordarea adeverintei de fost parlamentar pentru obtinerea pensiei speciale in trei cazuri deoarece respectivii au cerut acordarea anticipata a pensiei, inaintea implinirii varstei de 63 de ani, a declarat presedintele Comisiei, Gheorghe Birlea.

Trei fosti parlamentari s-au adresat Comisiei de Statut al deputatilor si senatorilor deoarece cererile nu le-au fost solutionate de Secretariatul general. Este vorba de Costel Gheorghiu, deputat FSN in perioada 1990-1992 si senator PD intre 1992 si 2000, Gheorghe Serbu, senator PNL in 2004-2008 si Mihail Sireteanu (PSD), deputat intre 1996 si 2008.

Comisia a decis insa, pe 7 aprilie, sa respinga cererile celor trei. "Ei au cerut sa primeasca pensia de parlamentar anticipat, inainte sa indeplineasca varsta de 63 de ani, iar noi nu am fost de acord cu cererile lor deoarece contravin Legii 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor", a declarat presedintele Comisiei, senatorul Gheorghe Birlea (PD-L), citat de Newsin.

Membrii Comisiei le-au pus in vedere celor trei solicitanti ca, deocamdata, pot beneficia doar de pensia prevazuta in sistemul public de pensii, deoarece nici unul dintre cei trei nu a indeplinit varsta ceruta de lege. Mihail Sireteanu are 62 de ani, Gheorghe Serbu - 60, iar Costel Gheorghiu - 53 de ani, el beneficiind in prezent de pensie de invaliditate.

Lista persoanelor care au solicitat adeverinta pentru pensionarea in baza Legii 96/2006 privind Statutul senatorilor si deputatilor cuprinde in cazul Camerei Deputatilor 388 de nume, iar in cazul Senatului - 183, potrivit datelor oficiale. Pe baza acestei adeverinte, pe care o prezinta la Casa de pensii, fostii senatori si deputati isi calculeaza pensiile.

Printre fostii parlamentarii care au cerut pensionarea se numara fostul sef al statului, Ion Iliescu, care are la activ doua mandate de senator. De asemenea, pe lista figureaza Mona Musca, cu doua mandate complete si unul nefinalizat, dupa ce si-a dat, in 2007, demisia din Camera Deputatilor ca urmare a scandalului privind colaborarea sa cu fosta Securitate. Totodata, fostul senator conservator Rodica Stanoiu a solicitat pensie de parlamentar, la fel ca si Adrian Paunescu(PSD), care a ratat cel de-al patrulea mandat de senator in Hunedoara.
Publicat Luni, 20 Aprilie 2009 - 13:26
Cuvinte cheie: parlamentari, pensie speciala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours