Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tokes: Dupa ce a cazut din guvernare, UDMR a vazut ca a fost folosita doar pentru integrare europeana

Liderul CNMT, Laszlo Tokes, a declarat ca decizia de a colabora cu UDMR pentru alegerile europarlamentare a fost una foarte grea si a fost posibila doar dupa ce Uniunea "si-a dat seama ca a fost folosita de majoritate numai pentru scopuri de integrare europeana".

"Cand nu a mai avut nevoie de UDMR pentru imagine pozitiva, majoritatea romaneasca a lasat balta UDMR. Care si-a dat seama de relativitatea succeselor si si-a revizuit politica si, astfel, am reusit sa facem o lista comuna", a afirmat Tokes, citat de Newsin.

El a precizat ca intelegerea cu UDMR a fost o necesitate. "A fost o intelegere mai mult decat pragmatica. A fost o decizie grea sa ne aliem, deci eu cred ca si-au revizuit politica unilaterala. Noi recunoastem unele rezultate ale politicii UDMR, dar au fost efemere. Noi contam pe masele largi, membre ale UDMR, nu pe elita nomenclaturii UDMR", a mai spus Tokes.

Intrebat daca se teme ca va pierde electoratul romanesc care l-a votat in 2006 in PE din cauza ca va candida pe lista UDMR, Tokes a spus ca el conteaza pe oamenii care cred in el ca simbol al Revolutiei. "Dar baza noastra electorala ramane si in viitor cea maghiara, dar sa-i cointeresam si pe cetatenii de etnie romana care nu vad in minoritar un chip de dusman".

UDMR si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) s-au inteles cu privire la constituirea listei solidaritatii maghiare din Romania pentru alegerile europarlamentare. Conform acordului dintre UDMR si CNMT, locurile de pe lista se impart intr-o proportie de 75-25%, iar lista este deschisa de episcopul Tokes Laszlo. Laszlo Tokes va fi urmat pe lista de Iuliu Winkler, Sogor Csaba si Szilagyi Zsolt. Urmatoarele trei locuri, care revin UDMR, sunt ocupate de Kovacs Peter, Horvath Anna, Szabo Karoly, iar Laszlo Janos, din partea CNMT, preia pozitia opt.
Publicat Duminica, 19 Aprilie 2009 - 08:54
Cuvinte cheie: tokes, UDMR, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours