Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tariceanu, mahnit de decizia CCR privind Legea caselor nationalizate

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat joi ca este "mahnit" de decizia Curtii Constitutionale privind Legea caselor nationalizate, cu mentiunea ca modificarile aduse de Parlament sunt o "eroare".

"Sunt foarte mahnit de decizie, dreptul la proprietate este unul fundamental pentru care ne-am batut", a afirmat Tariceanu, amintind de optiunea Fondului Proprietatea, care permite proprietarilor deposedati de bunurile lor in perioada comunista sa primeasca o compensatie in bani ori titluri de valoare, dar numai daca proprietatile nu pot fi restituite.

"Principiul de baza – ar trebui ca proprietatile existente fizic sa fie restituite vechilor proprietari si numai in cazul in care acesti nu-si mai pot recupera vechile proprietati sa se faca apel la banii sau titlurile de valoare de la Fondul Proprietatea. Legea vine in favoarea chiriasilor, revenind la nedreptatea care s-a facut din 1990 proprietarilor. Cred ca din acest punct de vedere, este o eroare", a precizat Tariceanu.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a declarat miercuri constitutionale modificarile aduse Legii caselor nationalizate, dupa ce presedintele Traian Basescu a facut o sesizare cu privire la aceste modificari, altele decat cele dezbatute deja de CCR.

Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu modificarile Legii 10/2001, precizand ca ataca alte aspecte decat cele deja sesizate, se arata intr-un comunicat de presa remis agentiei NewsIn, in 23 decembrie, de Administratia Prezidentiala.

Curtea Constitutionala a Romaniei a mai decis, pe 10 decembrie, ca modificarile adoptate pe 8 octombrie de deputati la Legea caselor nationalizate, prin care casele nationalizate cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura proprietarilor de drept, nu incalca legea fundamentala.

In sedinta din data de 10 decembrie 2008, Curtea Constitutionala a solutionat sesizarile asupra neconstitutionalitatii Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, sesizari formulate de un numar de 55 de deputati, respectiv 63 de deputati. Cu majoritate de voturi, Curtea a decis ca legea este constitutionala, se arata in comunicatul Biroului de presa al CCR.

PD-L si PNL au contestat, in octombrie, la Curtea Constitutionala a Romaniei modificarea legii caselor nationalizate.

Casele nationalizate care au fost cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura catre proprietarii de drept, a decis, pe 8 octombrie 2008, Camera Deputatilor, for decizional, care a respins solicitarea de reexaminare a presedintelui referitoare la modificarea Legii 10/2001, demersul fiind considerat de seful statului o alta nationalizare.

Urmare a acestei modificari, proprietarii deposedati de imobilele lor de catre regimul comunist nu vor mai beneficia de acum inainte de restituirea lor in natura, ci doar in echivalent la pretul pietei, daca respectiva proprietate a fost cumparata cu buna-credinta.

Publicat Joi, 15 Ianuarie 2009 - 21:19
Cuvinte cheie: Tariceanu, CCR, Legea caselor nationalizate | Afisari: 65,535
Comentarii (2)
sandu, Bucuresti (Vineri, 16 Ianuarie 2009 - 01:29)
PNL si PDL sa initieze in parlament schimbarea legii Voiculescu. Daca o lege e proasta si contrara legislatiei UE, ea trebuie schimbata. Parlamentarii PDL si PNL sa nu mai doarma cu gindul doar la ciolan ci sa schimbe legile in bine, cu votul lor majoritar in parlament. De asemenea sa reclame aceasta lege debila la Curtea europeana de justitie, sa vezi cum ne condamna EU sa ne corectam legile.
PARSOR, Brasov (Luni, 19 Ianuarie 2009 - 10:05)
Tariceanu ar trebui sa fie mahnit pentru ceea ce n-a facut si pentru ceea ce a facut el prost.
Este mahnit pentru ca din banii de la Fondul Propietatea urmeaza conform noii legii sa se acorde despagubiri.
PNL si PD-L aveau cu totul alte interese cu banii din cadrul Fondului Propietatea, nicidecum sa dea despagubiri banesti fostilor Propietari.
De aceea este mahnit Tariceanu, nu din consideratie fata de vreo categorie sociala din aceasta tara

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours