Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tariceanu: Criza a castigat prima runda din meciul cu Guvernul

Fostul prim-ministru Calin PopescuTariceanu a declarat, cu ocazia dezbaterii din Parlament privind masurile anticriza, ca primele trei luni ale guvernarii PDL - PSD au trecut fara ca Executivul sa ia vreo masura eficienta impotriva crizei economice.

"Guvernele responsabile din lume au inceput sa prezinte masuri de limitare a efectelor crizei economice. Guvernul domnului Boc a pierdut trei luni fara sa faca nimic. Nu exista nici o masura anticriza bugetata, dar avem un buget in care se ignora propunerile sindicatelor si ale mediului de afaceri", a apreciat Tariceanu, potrivit Newsin.
 
Tariceanu sustine ca preconizatul acord al Romaniei cu Fondul Monetar International este expresia neputintei Executivului de a lupta eficient impotriva crizei economice. "Nu trebuie sa ne mai mire ca presedintele Basescu si premierul Boc se arunca la picioarele FMI spunand ca nu stiu ce sa faca (...) Vom face ce spune FMI, adica vom aplica un plan-sablon elaborat de contabilii Fondului si aplicat in tarile din lumea a treia", a spus fostul sef al Executivului in plenul Camerei Deputatilor.

Liberalul a criticat limitarea de 2%  a deficitului bugetar, sustinand ca un deficit bugetar mai mare datorat cresterii investitiilor publice in infrastructura este solutia stimularii sectorului privat. "Cand capacitatea de a investi a sectorului privat este mult diminuata nu ne mai raman decat investitiile publice chiar cu pretul cresterii deficitului bugetar. Statele occidentale s-au modernizat in anii 50 si 60 cu deficite mari si investitii in infrastructura", a spus Tariceanu.

Un set de masuri anticriza ar trebui sa includa usurarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri, reducerea cotei unice de la 16% la 15%, reducerea TVA de la 19% la 15%, reducerea cu doua procente a contributiei la asigurarile sociale, precum si cresterea fondurilor alocate marilor programe de investitii: construirea de locuinte sociale, programul Fermierul, acordarea de garantii si stimulente suplimentare pentru sectorul privat, potrivit liberalilor.
Publicat Luni, 16 Martie 2009 - 17:41
Cuvinte cheie: tariceanu, emil boc, guvern, criza financiara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours