Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tariceanu anunta ca liberalii se vor adresa CE in cazul "desfiintarii" DLAF

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca liberalii, inclusiv prin intermediul interventiilor parlamentarilor europeni, vor atrage atentia Comisiei Europene asupra desfiintarii DLAF.

"Pot sa va spun astazi ca (...) in mod oficial ne vom adresa Comisiei Europene pentru a atrage atentia asupra acestui fapt foarte grav, desfiintarea unei structuri independente destinate luptei impotriva fraudelor pe fondurile europene (..) Voi solicita si parlametarilor PNL din Parlamentul European sa faca interventiile necesare la forurile europene pentru a atrage atentia asupra acestui lucru grav", a afirmat Tariceanu.

"Nu exista alta explicatie decat ca aceasta coalitie intre PD si PSD pune la cale, ceea ce s-a intamplat din pacate in unele tari europene si balcanice, si nu vreau sa le nominalizez, dar stiti foarte bine, fraude pe fonduri europene", a mentionat liderul PNL.

Tariceanu a criticat desfiintarea DLAF, "care a primit in mod constant aprecieri din partea CE", si inlocuirea lui cu oameni "care sa fie angajati pe baza unui angajament de fidelitate ca in perioada comunista sau nazista".

Guvernul a adoptat, pe 11 februarie, o Ordonanta de Urgenta potrivit careia Departamentul pentru Lupta Antifrauda-DLAF trece din structura Cancelariei Primului-Ministru in cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Potrivit OUG, DLAF functioneaza ca structura fara personalitate juridica, in subordinea pirm-ministrului si sub coordonarea viceprim-ministrului, finantata prin bugetul SGG, iar personalul DLAF "este incadrat numai pe baza increderii acordate de primul-ministru, cu avizul viceprim-ministrului si cu conditia semnarii unui angajament de loialitate".

Publicat Luni, 16 Februarie 2009 - 16:37
Cuvinte cheie: Tariceanu, DLAF, CE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours