Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sevardnadze: Ceausescu si Gorbaciov au fost la un pas sa se bata

Eduard Sevardnadze, fostul ministru de Externe al URSS, a relatat ca, in 1987, fostul lider de la Moscova Mihail Gorbaciov s-a certat foarte tare cu Nicolae Ceausescu in timpul unei vizite la Bucuresti, intrucat presedintele Romaniei a refuzat reformele propuse de presedintele Uniunii Sovietice.

“Imi aduc aminte ca Gorbaciov a fost intr-o vizita la Bucuresti, unde s-a certat foarte tare cu Ceausescu. ( Vizita a avut loc in mai 1987, n.r.). De obicei, cand efectua vizite in strainatate, Gorbaciov ma lua si pe mine, dar de data aceasta nu m-a luat. Eu am citit insa minutele intalnirii Ceausescu-Gorbaciov, acestea se dadeau tuturor membrilor Biroului Politic”, a spus Sevardnadze, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.

Fostul ministru de Externe al Uniunii Sovietice e relatat ca, in timpul discutiei, care a durat toata noaptea, Gorbaciov a insistat pentru reforma si democratizare, dar Ceausescu a refuzat. Cearta a fost atat de aprinsa incat” puteau sa se ia si la bataie”, a adaugat el.

Seful diplomatiei sovietice din timpul caderii Cortinei de Fier a rememorat, in cadrul interviului, culisele pregatirii unificarii Germaniei, relatiile tensionate ale Moscovei cu Romania comunista, precum si prabusirea URSS.

Publicat Marti, 28 Aprilie 2009 - 13:53
Cuvinte cheie: Eduard Sevardnadze, URSS, Ceausescu, Gorbaciov, Cortina de Fier, reforme, comunisti, bataie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours