Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Salariul lui Basescu, de peste 100 de ori mai mic decat al premierului din Singapore

Presedintele Romaniei primeste o indemnizatie anuala de aproape 20 de ori mai mica decat cea a omologului sau american, Barak Obama, care, cu un salariu anual de 400.000 de dolari, se claseaza pe locul trei in topul celor mai bine platiti sefi de stat si de guvern.

Potrivit cotidianului britanic The Times, in fruntea listei sunt sefii de Guvern din Singapore si Hong Kong, Lee Hsien Loong (2,47 milioane de dolari pe an) si respectiv Donald Tsang Yum-Kuen (516.000 de dolari pe an) in timp ce presedintele american Barak Obama se claseaza abia pe locul trei. Diferenta intre indemnizatia anuala a ocupantului primului loc si a ultimului clasat este si ea semnifictiva, peste 2 milioane de dolari.

Prin comparatie, indemnizatia presedintelui Romaniei, care echivaleaza cu 21.368 de dolari pe an, este de peste 100 de ori mai mica decat cea a primului-ministru din Singapore, informeaza Newsin. 

Raportand datele la realitatile din tara noastra, constatam ca seful statului si primul-ministru al Romaniei primesc de peste zece ori mai putin decat ultimului demnitar prezent in topul publicat de cotidianul britanic. 

Cei mai avuti politicieni

Pe de alta parte, daca ne referim la averile politicienilor, tot un studiu realizat de Times, in toamna anului trecut, releva ca nici unul dintre demnitarii enumerati anterior nu ajung in topul celor mai bogati. Astfel, cel mai bogat politician din lume este senatorul rus din Daghestan Suleiman Karimov, cu o avere estimata la 17,5 miliarde de dolari. 

Topul este continuat de Michael Bloomberg, primarul independent al New-York-ului, care are o avere de 11,5 miliarde de dolari, potrivit aceluiasi cotidian. 

Al treilea clasat in topul celor mai avuti politicieni este mogulul aviatiei franceze, Serge Dassault, cu o avere de 9,9 miliarde de dolari iar numarul patru este premierul italian Silvio Berlusconi, cu 9,4 miliarde de dolari.
Publicat Sambata, 2 Mai 2009 - 19:31
Cuvinte cheie: salariu, indemnizatie, basescu, obama, berlusconi, top, times | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours