Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" lui Vadim Tudor nu a incalcat Constitutia

Curtea Constitutionala a respins, marti, exceptia invocata in procesul in care Corneliu Vadim Tudor contesta retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" de catre presedintele Traian Basescu, exceptie care se referea la articole din legislatia privind sistemul national de decoratii. Astfel, dosarul se va intoarce la Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat, in data de 28 mai 2008, judecata procesului in care Corneliu Vadim Tudor contesta retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" de catre presedintele Traian Basescu, dupa ce magistratii au admis o exceptie invocata de avocatul liderului PRM.

Exceptia de neconstitutionalitate face referire la articole din Legea 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei si din Ordonanta Guvernului nr. 11/1998 pentru instituirea Ordinului "Steaua Romaniei".

In decembrie 2004, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, primea de la seful statului de atunci, Ion Iliescu, decoratia Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de cavaler. Prin decretul numarul 567 din 24 mai 2007, presedintele Traian Basescu i-a retras liderului PRM aceasta distinctie.

Inainte de a-i fi retrasa decoratia de catre seful statului, in data de 15 martie 2007, Consiliul de Onoare al Ordinului National „Steaua Romaniei”, luand act de de solicitarea scrisa adresata in februarie 2007 de catre Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oisteanu, Stelian Tanase, Cavaleri ai Ordinului National „Steaua Romaniei”, i-a solicitat lui Corneliu Vadim Tudor ca, „in calitatea sa de Cavaler al Ordinului National „Steaua Romaniei”, sa-si ceara scuze, in mod public, in termen de 15 zile de la data adoptarii hotararii, celorlalti Cavaleri ai Ordinului National „Steaua Romaniei”, pentru comportamentul nedemn de un purtator al decoratiei ce a culminat cu sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului din 18 decembrie 2006.

Modul in care Vadim Tudor si PRM a protestat la sedinta in care seful statului a condamnat comunismul a afectat profund prestigiul Ordinului National „Steaua Romaniei”, a considerat Consiliul de Onoare.

Publicat Marti, 20 Ianuarie 2009 - 17:28
Cuvinte cheie: Curtea, Constitutionala, Corneliu, Vadim, Tudor, Ordinul "Steaua Romaniei", retragere, Traian, Basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours