Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PSD nu va accepta disponibilizarile sau inghetarea salariilor din educatie

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca ideea de a concedia personal din sistemul de educatie este inacceptabila pentru social-democrati, iar ministrul de resort, Ecaterina Andronescu, sustine ca nu este de acord nici cu neacordarea majorarilor salariale promise.

"Nu va ascund ca am o preocupare fata de zona de educatie, nu cred ca e firesc pentru dascalii Romaniei, dupa ce le-am promis cu totii o crestere a salariilor suntem intr-o faza de a nu onora aceasta promisiune si mai rau de a merge intr-o faza contrara. Nu sunt adeptul concedierilor, daca sunt posibile economii din fondul de salarii, acest lucru trebuie analizat, dar ideea de a disponibiliza personal din zona de educatie e un gest deplasat si total inoportun", a sustinut liderul PSD, citat de Newsin.

Si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a aratat ca asemenea masuri ar duce sistemul in stare de nefunctionare si ca la fel de inacceptabil este neonorarea promisiunilor de majorare a salariilor dascalilor. "Reducerile propuse de Ministerul de Finante sunt inacceptabile, ar aduce intregul sistem de invatamant in stare de nefunctionare. Eu cred ca nu putem accepta o reducere de personal in invatamant pentru ca este ca si cum am accepta sa ramana clasele fara profesori, aceea nu mai este scoala. (...) Aici cine pleaca, lasa sala goala. Este realmente imposibil sa acceptam reducerea a 20.000 de posturi, nu este posibil asa ceva", a explicat Andronescu.

Ministrul a mai adaugat ca este la fel de inacceptabila nerespectarea promisiunii de majorare a salariilor dascalilor, pledand pentru respctarea angajamentelor.

Reprezentantii Finantelor i-au informat pe sindicalistii din invatamant ca au de ales intre inghetarea salariilor sau reducerea personalului didactic cu 20.000 de salariati, in contextul diminuarii bugetului alocat educatiei cu 811 milioane lei, a spus luni presedintele FSLI, Aurel Cornea.

Publicat Miercuri, 8 Aprilie 2009 - 14:30
Cuvinte cheie: cernea, andronescu, psd, geoana, educatie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours