Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Produrorul General a cerut, din nou, avizul Camerei Deputatilor pentrui inceperea urmaririi penale a lui Nastase

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a trimis joi, conducerii Camerei Deputatilor, o scrisoare prin care solicita ca plenul acestui for legislativ sa se pronunte asupra sesizarii Parchetului privind inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Adrian Nastase.

Potrivit viceliderului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, Biroul Permanent al Camerei a returnat Parchetului, in sesiunea trecuta, unul dintre dosarele de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase, motivand ca acesta nu ar fi conform cu procedurile Regulamentului Camerei Deputatilor. "In situatia asta, Procurorul General inainteaza inscrisuri din dosarele respective (referate intocmite de procurorii DNA), pentru a se finaliza procedura de ridicare a imunitatii parlamentare si a fi trimis in judecata Adrian Nastase", a explicat liberalul.

Potrivit lui Nicolaescu, odata aceste documente retrimise, se considera respectate procedurile parlamentare pentru a se relua procesul de ridicare a imunitatii si trimitere in judecata a lui Nastase. Procurorul General precizeaza in scrisoare ca a trimis copii ale inscrisurilor din dosarele 68/2008 si 227/2006 pentru ca plenul Camerei Deputatilor sa se pronunte asupra sesizarii Parchetului cu privire la formularea cererii de incepere a urmaririi penale a deputatului Adrian Nastase, a mai spus Nicolaescu, citat de Mediafax.

Scrisoarea Laurei Codruta Kovesi a fost trecuta pe ordinea de zi a sedintei de joi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, insa aceasta sedinta a fost aminata pentru saptamana viitoare.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, in 10 decembrie 2008, la propunerea comisiei juridice a camerei inferioare, retrimiterea la Parchet a celor doua dosare pe numele deputatului PSD Adrian Nastase, pentru care procurorul general solicitase Camerei aprobarea pentru inceperea urmaririi penale. Comisia juridica a considerat, atunci, ca probele trimise de Parchet in cele doua dosare ale lui Nastase au fost anulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, in decembrie 2008, sa recomande plenului sa voteze impotriva avizului de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase.

Publicat Joi, 22 Ianuarie 2009 - 13:58
Cuvinte cheie: Nastase, Camera, Deputatilor, urmarire, penala, Kovesi, Parchet, Procuror General | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours