Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Primarul din Sf. Gheorghe sustine ca de zece ani nici un roman nu a candidat la posturi de conducere

Primarul municipiului Sf.Gheorghe, Antal Arpad, a tinut sa explice motivul pentru care nu exista in Primarie nici un roman "sef de teava", argumentand faptul ca in ultimii zece ani nici un roman nu a candidat la vreun post de director in aceasta institutie.

Primarul Antal Arpad a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a verificat toate concursurile pentru posturile de conducere in ultimii ani din institutie, dar nu a candidat nimeni cu nume romanesc, potrivit Newsin.

"Daca nu candideaza nu are cum sa fie angajat. Candidatii care s-au prezentat erau dupa nume de nationalitate maghiara. Nu poate acuza nimeni de rea credinta Primaria ca n-a angajat din doi maghiari un roman", a declarat Antal Arpad.

Declaratia lui vine ca urmare a declaratiilor presedintelui Traian Basescu, de la Covasna, din 14 februarie, care s-a referit la "epurarea etnica din administratie". Potrivit declaratiilor facute de seful statului, in administratia locala din Harghita si Covasna a avut loc o epurare etnica si va considera ca acest lucru nu mai exista abia atunci cand va vedea primul director roman la Primaria din Sfantu-Gheorghe, eventual sef de serviciu, sau macar sef de birou sau "de teava".

Traian Basescu a spus ca nu-l acuza de nimic pe actualul primar al municipiului, Antal Arpad, pentru ca el a gasit treaba terminata, dar este o realitate locala. "Dati-mi un director roman in primariile sau consiliile judetene din Covasna sau Harghita. Nu spun ca trebuie utilizat criteriul etnic, dar chiar nici un roman nu este demn sau pregatit sa ocupe o pozitie de sef de birou intr-o primarie condusa de primari cetateni romani de etnie maghiara?", s-a intrebat retoric seful statului.
Publicat Joi, 26 Februarie 2009 - 17:34
Cuvinte cheie: sfantu gheorghe, primarie, administratie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours