Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Primarii din orasele Zlatna si Lupeni au colaborat cu Securitatea

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca primarul orasului Lupeni, Cornel Resmerita, si primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, au calitatea de colaboratori al fostei Securitati, dupa ce magistratii au admis actiunea formultata de CNSAS.

Cele doua sentinte nu sunt definitive si pot fi atacate cu recurs, potrivit Newsin.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii i-a verificat din oficiu pe Cornel Resmerita si pe Silviu Ponoran, acestia fiind candidati la functia de la alegerile locale, din vara anului 2008.

Cornel Resmerita este membru PSD si primar al municipiului Lupeni, judetul Hunedoara, aflandu-se la cel de al treilea mandat consecutiv. La alegerile locale din 2008, Resmerita a castigat sefia Primariei din Lupeni din primul tur de scrutin, potrivit Newsin.

Silviu Ponoran este membru PD-L si primar al orasului Zlatna, judetul Alba, castigand cel de-al patrulea mandat pentru conducerea primariei, in al doilea tur de scurtin, la alegerile locale din vara anului 2008.

Primarul din Lupeni dadea informatii Securitatii despre persoanele care ascultau Europa Libera sub numele "Lupascu". Primarul din Zlatna a dat informatii despre batranul care il tinea in gazda in studentie.

CNSAS sustine, in actiunea depusa in instanta ca Silviu Ponoran ar fi dat note informative cu numele conspirative "Nicu" si "Panait" despre gazdele sale din timpul studentiei, care ascultau Radio Romania Libera, erau adeptii cultului "Martorii lui Ievoha" si "a vizat luarea unor masuri de ingradire a unor drepturi fundamentale, impotriva persoanelor pe care le denunta, asa cum singur afirma" intr-o nota informativa.
Publicat Duminica, 29 Martie 2009 - 15:23
Cuvinte cheie: Cornel Resmerita, Silviu Ponoran, zlatna, lupeni, CNSAS | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours