Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele CJ Constanta cere recuzarea procurorilor DNA in dosarul "Pavilionul Expozitional"

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va cere recuzarea procurorilor DNA care au cerut stramutarea dosarului "Afacerea Pavilionul Expozitional", dosar despre care a precizat ca nu se afla pe rolul nici unei instante.

Constantinescu a declarat ca a cerut avocatilor sai si ai institutiei sa verifice existenta acestui dosar la instanta, lucru care i-ar fi fost infirmat. "Ca sa stramuti un dosar de la o instanta la alta cu aprobarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie sa existe acel dosar, sa se afle pe rolul unei instante judecatoresti, conform procedurii penale, or acest dosar la care face referire politia politica DNA, 'Pavilionul expozitional' nu exista", sustine Constantinescu.

El a mai spus ca singurele documente pe care le detine sunt niste citatii si corespondenta referitoare la acest proiect, conform Newsin. Constantinescu a mai spus ca in momentul in care a devenit, in mandatul trecut, presedinte al Consiliului Judetean, a preluat proiectul "Pavilionul Expoztional" si ca ar fi descoperit ca "era in stadiu fizic de 20%, desi trebuia sa fie in stadiu fizic de 90%" si ca, mai mult, disciplina in constructie a dispus atunci sistarea lucrarilor pentru ca au fost depistate 14 grave neconformitati privind modificarea structurii de rezistenta a pavilionului si a cupolei, ceea ce putea duce la o situatie catastrofala. "Am dispus expertize care au confirmat si atunci ca, pentru a castiga mai multi bani, firma Gures, Jonathan Scheele si Stelian Dutu (fost presedinte al CJ Constanta) au aprobat tacit schimbarea solutiei de fundatie astfel incat costurile sa fie mai mici. Am dat in judecata firma, iar Jonathan Scheele a anuntat rezilierea finantarii", a mai afirmat presedintele CJ.

De altfel, in aceeasi conferinta de presa din iunie 2005, Jonathan Scheele a aratat ca proiectul de la Constanta este primul finantat de UE pentru care lucrarile sunt suspendate din cauza beneficiarului si a sugerat ca, este foarte probabil ca, in final, "pentru recuperarea banilor, sa raspunda un functionar din Constanta".
Publicat Marti, 5 August 2008 - 08:28
Cuvinte cheie: cj constanta, scheele, pavilionul expozitional, dna, csm | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours