Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presedintele Basescu: "Sunt doua SMURD-uri in Romania - un SMURD al statului si unul privat, o fundatie"

Exista 2 SMURD
Exista 2 SMURD

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in Romania sunt doua SMURD-uri - unul al statului si unul privat, adica "o fundatie care face ce vrea cu banii ei", referindu-se la Serviciul de Urgente din Ministerul de Interne si, respectiv, la fundatia infiintata de Raed Arafat.

"Discutia despre Legea sanatatii trebuie nepersonalizata. Eu nu am intentionat nicio clipa personalizarea. Interventia mea publica a fost in momentul in care am considerat ca s-a depasit orice limita a dezinformarii populatiei. Vreau sa mai fie foarte clar un lucru, sunt doua SMURD-uri in Romania: un SMURD al statului si un SMURD privat, o fundatie care face ce vrea cu banii ei", a spus Traian Basescu.

El a precizat, pentru a nu exista "confuzii din acest punct de vedere", ca sediul fundatiei SMURD este "undeva la Targu Mures".

" Serviciul medical de urgente SMURD al statului este cel detinut de Ministerul de Interne, este condus de un colonel, care are in subordine ofiteri si subofiteri si este prestat de unitatile de pompieri, iar atunci cand este nevoie, de unitati de pompieri cu medici pe ei, preluati de la Urgenta, atunci cand serviciul 112 o impune. Vreau sa mai intelegeti un lucru elementar: nimeni nu va putea face un serviciu de urgenta separat decat cel al statului. Cine va fi, eventual, autorizat - ca-i primarie, ca-i consiliu judetean sau salvari ale unui spital privat - nu pot lucra decat prin 112, prin serviciul de transmisiuni speciale, care asigura comunicatiile in acest sistem ", a mentionat seful statului.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Arafat a declarat ca a demisionat din functia de subsecretar de stat pentru ca iesind din Ministerul Sanatatii va putea apara mai bine sistemul de urgenta, precizand ca nu poate intra in polemici cu nimeni pe aspecte care necesita discutii tehnice.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca SMURD nu a fost creat de un om, statul facand eforturi uriase pentru acest sistem, seful statului mentionand ca abordarea din ultimele zile i se pare "deplasata".

Integral pe mediafax.ro

Publicat Vineri, 13 Ianuarie 2012 - 23:58
Cuvinte cheie: SMURD, raed arafat, traian basescu, Ministerul Sanatatii, serviciu medical de urgenta | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours