Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Politicienii folosesc prima zi de scoala pentru a-si lansa promisiunile electorale

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a participat la deschiderea anului scolar in Iasi.
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a participat la deschiderea anului scolar in Iasi.

Cei mai "populari" politicieni au infruntat astazi vremea urata pentru a participa la ceremoniile de deschidere a anului scolar, prilej de a face noi promisiuni electorale si de a se arata ingrijorati de soarta invatamantului romanesc.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a participat la deschiderea anului scolar in comuna ilfoveana Gruia, unde a anuntat ca programul prin care elevii claselor a IX-a si a X-a vor primi cate un calculator va fi extins pentru tot invatamantul preuniversitar. De asemenea, acesta a adus in discutie premierea elevilor olimpici, despre care va vorbi si cu ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.

Cristian Adomnitei a deschis anul scolar la Iasi, unde a citit povesti si a oferit carti elevilor din clasa I din comuna Erbiceni, dupa care a participat si la ceremonia de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Iasi. Acesta a insistat in cele sase discursuri asupra necesitatii renovarii tuturor unitatilor de invatamant si dotarea lor cu laboratoare de informatica si microbuze pentru elevi.

La randul sau, presedintele PD-L Emil Boc si-a insotit fiicele in prima zi de scoala si a vorbit despre investitiile facute de Primaria Cluj pentru infrastructura unitatilor de invatamant din municipiu si a promis ca va asigura fondurile necesare pentru acordarea tichetelor cadou.

De asemenea, Theodor Stolojan a fost prezent luni la Scoala nr. 55 din Capitala, unde le-a vorbit elevilor, profesorilor si parintilor despre deschiderea unui cont educational. "Vrem pentru fiecare copil, sigur, n-o sa putem incepe cu toti odata, macar cu cei care se nasc, incep sa se nasca, sa le deschidem un cont educational in care statul, parintii, donatori, sa poata sa constituie fonduri", a declarat Stolojan, citat de Newsin.

Sorin Oprescu a participat la deschiderea anului scolar alaturi de elevii Scolii generale nr. 310, renovata din fonduri ale Bancii Europene de Investitii, dar care nu are inca o sala de sport. Primarul Capitalei a promis cu aceasta ocazie ca va cauta "constructori destepti" pentru a demara alte lucrari din fonduri BEI.

Alti doi primari bucuresteni care au participat la festivitatile de deschidere a noului an scolar sunt Andrei Chiliman si Neculai Ontanu. In timp ce primarul sectorului 1 a fost prezent la Colegiul National "I.L. Caragiale", Ontanu a vizitat patru scoli.

Foto: Newsin

Publicat Luni, 15 Septembrie 2008 - 15:43
Cuvinte cheie: scoala, educatie, Tariceanu, Boc, Adomnitei, Chiliman | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours