Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Politicienii au glumit si au lansat ironii politice la deschiderea anului universitar

Iliescu a subliniat studentilor importanta devotamentului fata de scoala, in timp ce Constantinescu a pus accent pe cariera tinerilor.
Iliescu a subliniat studentilor importanta devotamentului fata de scoala, in timp ce Constantinescu a pus accent pe cariera tinerilor.

Fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu si liderul PSD, Mircea Geoana le-au dat povete tinerilor politehnisti la deschiderea anului universitar, premierul Tariceanu a fost la Universitatea Tehnica de Constructii din Capitala, in timp ce Traian Basescu le-a vorbit studentilor de la Universitatea Ovidius din Constanta.

Discursurile de la Politehnica au fost precedate de un experiment cu un bol de apa, pietre si nisip realizat de rectorul institutiei, Ecaternia Andronescu, pentru a sublinia, metaforic, prioritatile pe care trebuie sa le aiba tinerii in viata. In acest context, Ion Iliescu, fost student in hidroenergetica si-a inceput discursul spunand ca "apa reprezinta un factor fundamental". Emil Constantinescu a intrat si el in jocul inceput cu experimentul rectorului si a amintit celebra sa expresie din timpul confruntarii prezidentiale cu Iliescu din anii '90, "Apa trece, pietrele raman".

Iliescu i-a sfatuit pe viitorii ingineri ca prioritatea lor trebuie sa fie "devotamentul pentru scoala", in timp ce Constantinescu a accentuat importanta carierei. Reprezentantul Presedintiei, consilierul Bujor Teodoriu, le-a spus studentilor ca isi vor aminti de Politehnica peste multi ani, cand vor trece, poate, "pe bulevardul Videanu sau Chiliman sau pe langa Biblioteca Municipala Vanghelie". In replica, liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca nu stie cum se va numi centura Bucurestiului, dar ca este convins ca un tanar  "din aceasta promotie (...) poate va ajunge presedintele Romaniei", relateaza Newsin.

Premierul Tariceanu, prezent la Universitatea Tehnica de Constructii, a subliniat ca, pentru viitorul Romaniei, este necesara consolidarea binomului educatie-cercetare si crearea unei infrastructuri adaptate economiei si societatii. Tariceanu i-a sfatuit pe tineri sa nu paraseasca tara, intrucat economia este in crestere, potrivit Realitatea TV. La Constanta, Traian Basescu si-a amintit despre studentia sa la Universitatea Ovidius, in timp ce ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei a fost prezent la deschiderea anului universitar la Iasi.
Publicat Miercuri, 1 Octombrie 2008 - 14:41
Cuvinte cheie: basescu, tariceanu, iliescu, constantinescu, an universitar, ovidius, universitate, politehnica, studenti | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours