Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PDL Hunedoara sustine candidatura Elenei Basescu la PE

Flilala judeteana din Hunedoara a democrat-liberalilor a decis sa sustina candidatura Elenei Basescu la alegerile pentru Parlamentul European din vara acestui an, sustinand ca fiica presedintelui are experienta necesara si activitatea sa din cadrul partidului o recomanda.
   

"Pe de alta parte, suntem convinsi ca va reprezenta interesele Romaniei mai bine decat alti aspiranti la postul de europarlamentar si ca vocea sa va fi ascultata mai mult decat a altor persoane care sunt cunoscute doar publicului din Romania", se arata in comunicatul semnat de catre presedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob-Ridzi.
    
Pedelistii din acest judet dezaproba ceea ce ei numesc o campanie de denigrare la adresa fiicei presedintelui Romaniei. "Dezaprobam campania de presa denigratoare referitoare la intentia Elenei Basescu de a candida, in acest an, pentru Parlamentul European si precizam ca, in PD-L, selectia candidatilor se face exclusiv pe baza activitatii depuse in partid, si nu a comentariilor din presa", se mai spune in comunicatul dat publicitatii, sambata, de catre PDL Hunedoara.
    
Presedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, a transmis in ce conditii accepta sa faca parte din echipa PD-L pentru PE, printre criterii fiind "un serviciu profesionist", ca si neincluderea celor care "profita" de pozitia publica a unui membru al familiei lor. Prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn, pe 8 martie, Mungiu Pippidi a anuntat ca a "rugat" conducerea partidului sa ia in considerare ca toti candidatii de pe lista, in primul rand cei de pe pozitii eligibile, dar nu numai, sa corespunda criteriilor agreate de PDL cu Coalitia pentru un Parlament Curat in anii 2004 si 2008. De asemenea, criteriile includ ca cei de pe lista sa nu fi profitat sau sa profite de pe urma pozitiei publice a lor sau a unui membru al familiei lor, aluzie la candidatura fiicei presedintelui Basescu.

Elena Basescu cere drept la replica agentiei Associated Press
    
Secretarul general al Organizatiei de Tineret a PD-L, Elena Basescu, a cerut drept la replica pentru un articol publicat de agentia Associated Press, apreciind ca materialul respectiv aduce atingere onoarei si reputatiei sale, dar si a tatalui sau si Romaniei.
    
Solicitarea de acordare a dreptului la replica survine dupa ce Associated Press a publicat un articol semnat de Alison Mutler, in care se spune ca "fiica ostentativa a presedintelui Romaniei cauta loc in UE",  "Elena Basescu topaie pe catwalk, petrece in cluburi pana la orele diminetii si mutileaza gramatica". De asemenea, autoarea sustine ca fiica presedintelui este folosita de PD-L pentru a obtine voturi la alegerile europarlamentare din toamna. "De asemenea, nu este sigur ca tot ceea ce face este ca urmare a propriilor decizii.  In luna decembrie, ea s-a despartit de iubitul ei, Andrei Hrebenciuc - fiul unuia dintre rivalii tatalui ei", mai scrie Alison Mutler. "Deci, este ea aceea de care nevoie Parlamentul European? Candideaza pentru un loc, desi un critic a considerat-o ca o papusa Barbie", mai scrie corespondentul Associated Press.
    
"Elena Basescu considera ca articolul este defaimator atat la adresa persoanei sale, cat si la adresa tatalui sau, Presedintele Romaniei Traian Basescu. Elena Basescu apreciaza ca, prin expunerea de care a beneficiat articolul Associated Press in presa mondiala, a fost lezata nedrept imaginea Romaniei", se arata intr-un comunicat semnat de fiica presedintelui.

De asemenea, Elena Basescu contesta acuzatiile legate de calificarea sa ca posibil europarlamentar mentionand ca a studiat stiintele economice si a absolvit un master in stiinte politice. In plus, aminteste si de activitatea ca stagiar la Parlamentul European. "Cele opt luni de activitate permanenta in cadrul Parlamentului European imi confera un minimum de experienta necesara unui candidat pentru functia de europarlamentar", mai spune Elena Basescu, potrivit Newsin.

Publicat Duminica, 15 Martie 2009 - 11:04
Cuvinte cheie: elena basescu, europarlamentare, AP, drept la replica, PDL Hunedoara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours