Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Paleologu: Basescu a fost "o pleasca" pentru PD-L

Theodor Paleologu (PD-L), ministrul Culturii, a afirmat ca partidul sau isi datoreaza succesul, in mare masura, unei singure persoane, care nu este structural de dreapta, dar care a devenit "paradoxal, eroul dreptei": presedintele Traian Basescu.

Paleologu a afirmat, in cadrul dezbaterii de joi "Doctrina dreptei populare in Romania", organizata de Institutul de Studii Populare (ISP), ca PD-L trebuie sa grabeasca procesul de definire a identitatii sale ca partid de dreapta, intr-un context care ii este favorabil datorita succesului actualului sef al statului, Traian Basescu. "Succesul nostru este datorat in mare masura unei persoane, lui Traian Basescu. Este o pleasca ce nu se mai intoarce asa usor. Suntem aici gratie unui om politic, de aceea trebuie sa definitivam procesul de creare a unei identitati proprii", a spus Paleologu, citat de Newsin.

Ministrul Culturii a aratat ca, in cazul lui Basescu, se poate vorbi de un fel de bonapartism sau gaullism "a la roumain", dar si ca se pune o intrebare esentiala: "Cand n-o mai fi el, ce ne facem?". Paleologu a precizat ca sensul bonapartismului lui Basescu este apelul la popor, un element plebiscitar in atitudinea presedintelui pe care-l foloseste impotriva regimului de partide. "Este vorba de intregul discurs al presedintelui, care este apreciat de catre electorat ca omul ce infrunta sistemul", a sustinut democrat-liberalul.

"Factorul Basescu a dat peste cap toata scena politica. Este un paradox pentru ca el nu este un om structural de dreapta, dar a devenit, paradoxal, eroul dreptei", a spus ministrul.

El a apreciat ca a doua problema cu care se confrunta PD-L in definirea identitatii sale este actuala alianta cu PSD, respingand analogia situatiei din Romania cu cea din Germania, in care coalitia de guvernamant este formata tot din cele mai mari partide, unul de dreapta, altul de stanga. "SPD-ul german (social-democratii-n. red.) este un partid respectabil ce are o cu totul alta tinuta. In schimb, noi ne gasim intr-o situatie delicata. De exemplu, noi am fi sperat ca PSD sa apara cu oameni mai noi in fata", a afirmat Theodor Paleologu.
Publicat Joi, 26 Februarie 2009 - 13:52
Cuvinte cheie: basescu, paleologu, pdl | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours