Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Olteanu: O candidatura de tip Oprescu, esentiala impotriva lui Basescu

Purtatorul de cuvant al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, la Rosiorii de Vede, ca un candidat de „tip Oprescu” il poate indeparta pe Traian Basescu de la presedintie, iar liberalii iau in considerare si sustinerea unui prezidentiabil din afara partidului.

"Daca e vreo sansa ca Traian Basescu sa piarda alegerile, aceasta nu se va intampla cu trei candidati, de la PSD, PNL si PDL, ci cu cel putin patru candidati, dintre care unul sa ia voturi de la toti. Mai ales sa ia voturi de la PDL, pentru ca la PDL sunt cei mai convinsi alegatori. O candidatura tip Sorin Oprescu este esentiala”, a spus Bogdan Olteanu, sambata seara, la Rosiori de Vede, anunta NewsIn.

Olteanu a afirmat ca PNL si-a stabilit ca obiectiv prioritar alegerile prezidentiale. „Situatia politica cuprinde un element foarte simplu: la sfarsitul acestui an, Traian Basescu nu mai trebuie sa fie presedinte. Este un obiectiv foarte bine de definit, dar nu si de atins”, a mentionat el. Ca si strategie in acest sens, liberalul a afirmat ca ar fi necesara aparitia unui candidat „tip Sorin Oprescu”, adica unul care sa rupa voturi de la toate partidele si, mai ales, de la PDL.

Pentru a avea sanse cat mai mari, potrivit purtatorului de cuvant al PNL, contracandidatul lui Basescu trebuie sa fie conform optiunii populare. Ca atare, potrivit spuselor sale, PNL ia in calcul si alternativa sustinerii unui candidat din afara partidului. „Incercam sa constituim profilul candidatului, poate se va potrivi cuiva din PNL sau din alta parte, din afara, pe care sa incercam sa-l aducem langa noi”, a afirmat Olteanu.

In privinta candidatului pe care PNL sa-l desemneze ca si contracandidat al lui Traian Basescu, Olteanu l-a dat exemplu pe Teodor Melescanu, despre care a spus ca are o notorietate foarte buna printre liberali. „Poti sa iesi cu Melescanu si sa faci o figura buna in orice moment. De foarte multa vreme, in toate sondajele pe care le-am facut, reiese ca toti liberalii ar vota cu Melescanu. E unul dintre cei trei, poate, patru liberali care sunt peste partid”, a afirmat Olteanu.

Cat priveste Congresul extraordinar al PNL, Bogdan Olteanu a declarat ca tema acestuia este clarificarea unei eventuale vinovatii a luarii hotararii de a nu se intra la guvernare, in urma alegerilor parlamentare, alaturi de PDL sau PSD.

„Fara indoiala ca cei care au hotarat sa nu ia decizia in Delegatia Permanenta a partidului or sa dea explicatiile la congres. Pana la urma, asta e tema congresului. Noi facem un congres ca sa vedem de ce nu s-a luat decizia in Delegatia Permanenta”, a spus Olteanu.

Desi a subliniat de mai multe ori ca asa ar fi fost „intelept”, pentru ca el insusi este unul dintre cei care au hotarat altfel, Bogdan Olteanu a sustinut ca, de fapt, conducerea partidului a analizat mai multe pozitii posibile ale partidului in situatia data, sarcina care ii revenea de drept.

Potrivit declaratiilor sale, intrarea PNL la guvernare era posibila doar in situatia in care PSD castiga alegerile din toamna, pentru ca, impreuna cu acesta, putea forma un guvern care sa echilibreze puterea lui Traian Basescu. „E greu sa ai puterea de a fi afiliat partidului prezidential” a mai spus Olteanu, sustinand, ca de fapt, problema nu este partidul in sine, ci presedintele Traian Basescu.

Publicat Duminica, 8 Februarie 2009 - 15:49
Cuvinte cheie: Olteanu, prezidentiale, Oprescu, Basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours