Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nastase cere Presedintiei sa faca publica stenograma intalnirii din 17 februarie pe tema justitiei

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a cerut joi purtatorului de cuvant al Presedintiei sa puna la dispozitia presei si la dispozitia publicului stenograma intalnirii din 17 februarie la care au participat seful statului si oficialitatile din domeniul justitiei.

Nastase a spus ca Basescu i-a convocat pe toti factorii de decizie din justitie pentru a le vorbi despre dosarele din Parlament, dar si despre adoptarea rapida a Codurilor, desi Comisia Europeana nu ceruse acest lucru.

El a comentat si informatia cuprinsa intr-un document al Ministerului de Externe austriac, in care se arata ca Austria se pronunta categoric pentru continuarea mecanismului de cooperare si verificare pe justitie pentru Romania si in care face referiri la intalnirea de la Cotroceni din 17 februarie cand Basescu ar fi facut presiuni pentru reformarea justitiei, cerand "capul lui Nastase".

"Poate are o lipsa de neuroni", a spus Nastase despre presedintele Traian Basescu. "Nu stiu ce are in minte Traian Basescu, nu stiu cum gandeste el autoritatea de lucru judecat, dar in mod evident acest tip de abordare a ajuns si la ambasadele straine si ofera o imagine dezastruasa despre ceea ce ar trebui sa insemna o justitie independenta in Romania", a comentat Adrian Nastase.

Update 2 publicat Joi, 2 Aprilie 2009 - 16:20
"Scrisoarea pierduta" a austriecilor reflecta discutiile din mass-media
Ambasada Austriei a precizat ca documentul confidential al MAE austriac in care era precizat ca "Basescu vrea capul lui Nastase" a fost intocmit la nivel de functionari si reflecta discutiile din mass-media si societatea romaneasca despre combaterea coruptiei.
Materialele aparute in media "nu reprezinta in nici un caz pozitia oficiala austriaca", a precizat Ambasada, potrivit Newsin.

Turcan: Presedintele nu a intervenit in actul de justitie, cum isi doreste probabil dl.Nastase

"Presedintele Romaniei considera ca toti cetatenii trebuie sa fie egali in fata legii si ca orice persoana suspectata de acte de coruptie trebuie sa ajunga in fata autoritatilor judecatoresti pentru a se stabili gradul de vinovatie", a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan.

Oficialul de la Cotroceni a precizat ca "Presedintele nu a intervenit si nu va interveni niciodata in actul de justitie, cum probabil isi doreste dl. Nastase".

"Cred ca ar fi extrem de interesant pentru opinia publica daca dl. Nastase ar clarifica informatia ca persoanele care au depus plangere la adresa domniei sale au legatura cu PSD sau au fost numite in functie chiar de catre domnia sa", a mai declarat Valeriu Turcan.

Sintagma aparuta in documentul diplomatiei austrice coincide cu un articol publicat de Evenimentul Zilei pe 18 februarie, intitulat "Basescu vrea capului lui Nastase mai reprede".
Update 1 publicat Joi, 2 Aprilie 2009 - 08:39
O "scrisoare pierduta" de austrieci si un titlu vechi de ziar: "Basescu vrea capul lui Nastase"
Agentiile Newsin si Mediafax publica fragmente dintr-un document pregatitor vizitei ministrului austriac de Externe la Bucuresti in care se arata ca presedintele Traian Basescu intervine in justitie si ca "a chemat la el toti responsabilii in domeniu cerandu-le, printre altele, "capul lui Nastase".

Intentia lui Basescu in ceea ce il priveste pe Nastase se regaseste si intr-un articol publicat de Evenimentul Zilei si al carui titlu este chiar Basescu vrea capul lui Nastase mai repede.

In nota privind Departamentul National Anticoruptie se subliniaza ca "unul dintre cele mai notorii cazuri, fostul premier Nastase, va fi cu o mare probabilitate dat justitiei de catre Camera Deputatilor al carei membru este. Aceasta va fi a treia cerere a procurorilor anticoruptie de a-i ridica imunitatea. Ultima incercare de acest tip a esuat in august 2008. Pentru a-i ridica imunitatea, nu mai este nevoie, dupa o schimbare de regulament a Camerei, decat de o majoritate simpla in plen", scriu oficialii austrieci.

Mai mult, documentul austriac arata ca "presedintele Basescu a cerut capul fostului premier Nastase". "Presedintele Basescu a facut presiuni si a chemat toti responsabilii la el. El a cerut adoptarea Codurilor, ocuparea tuturor posturilor bugetate de judecatori si procurori si capul fostului premier Nastase", subliniaza documentul asutriac.

Austria se pronunta categoric pentru continuarea mecanismului de cooperare si verificare pe justitie pentru Romania, chiar daca presedintele Basescu face presiuni pentru reformarea justitiei si cere "capul lui Nastase", se arata intr-un document al Ministerului de Externe austriac, potrivit Newsin.

In dosarul oficial de documentare al ministrului austriac de externe Michael Spindelegger pentru vizita de miercuri in Romania se arata, la capitolul "Punctele-cheie urmarite", ca Austria vizeaza urmatoarele mesaje: "continuarea mecanismului de cooperare si verificare pentru Romania in domeniul justitiei si combaterea coruptiei ramane in continuare necesara", se subliniaza "importanta implementarii reformelor necesare de catre Romania"si se mai spune ca "interesul pentru conditiile ce tin de acest domeniu sensibil trebuie sa fie complet indeplinit".

Documentul in facsimil pe Mediafax

Articol original publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 18:41
Cuvinte cheie: Adrian Nastase, Bescu, stenograme, basescu, nastase, turcan, ministru de externe, austria, justitie, coruptie, nastase, basescu, ministrul de Externe austriac | Afisari: 911
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours