Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Noii parlamentari incep activitatea luni

Senatul si Camera Deputatilor se intrunesc luni, incepand cu ora 12:00, fiecare in cadrul primelor sedinte de plen, care vor fi prezidate de catre decanii de varsta, Sergiu Nicolaescu- la Senat, Aurel Vainer- la Camera Deputatilor.

Potrivit Regulamentului Senatului, pana la alegerea Biroului Permanent, lucrarile plenului Senatului sunt conduse de cel mai in varsta senator, in calitate de presedinte decan de varsta, asistat de cei mai tineri patru senatori, in calitate de secretari asistenti. In situatia in care doi sau mai multi senatori au aceeasi data de nastere, desemnarea se face in ordinea alfabetica a numelui. Decanul de varsta al Senatului este social-democratul Sergiu Nicolaescu, conform Newsin

Tot in cadrul sedintei de luni a Senatului, va avea loc constituirea Comisiei de validare, in cadrul careia fiecare partid, alianta politica sau alianta electorala ori organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale isi desemneaza membri, care sa reflecte configuratia politica a Senatului rezultata din alegeri.

Senatul este legal constituit dupa validarea mandatelor a trei patrimi din numarul total de senatori.

Si la Camera Deputatilor, pana la alegerea noului Birou Permanent, lucrarile vor fi conduse de cel mai in varsta deputat, in calitate de presedinte de varsta, asistat de cei mai tineri patru deputati, in calitate de secretari. Potrivit site-ului Camerei, reprezentantul minoritatilor, Aurel Vainer, este cel mai in varsta deputat.

Pentru validarea mandatelor, Camera Deputatilor va alege o comisie compusa din 30 de deputati. Grupurile parlamentare, a caror structura va fi anuntata tot in sedinta de luni, vor face propunerile pentru componenta nominala a Comisiei de validare, in limita numarului de locuri aprobat. Componenta Comisiei de validare este aprobata cu votul majoritatii deputatilor prezenti.

Comisia de validare va analiza contestatiile continute in dosarele primite de la BEC, nesolutionate sau a caror solutionare s-a facut cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la procedura de solutionare, indeplinirea, de fiecare deputat, a conditiilor de eligibilitate si a depunerii la dosar a tuturor documentelor cerute de legislatia in vigoare pentru validarea mandatelor.

Camera Deputatilor este legal constituita dupa validarea a doua treimi din mandatele de deputati si dupa ce acestia depun juramantul. Conform Constitutiei Romaniei, deputatii si senatorii isi incep mandatele la data intrunirii legale a  Camerei din care fac parte, dupa validarea alegerii si depunerea juramantului.
Publicat Luni, 15 Decembrie 2008 - 08:15
Cuvinte cheie: parlament, parlamentari, camera deputatilor, senat, alegeri, senator, deputat | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours