Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Niculescu-Duvaz: Revizuirea Constitutiei trebuie amanata

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a spus ca reforma constitutionala trebuie facuta de catre un Legislativ ai carui membri sa fie alesi si pe baza pozitiei lor fata de modificarea regimului politic.

Duvaz a apreciat ca procesul de revizuire nu trebuie grabit din moment ce actualii parlamentari nu si-au obtinut mandatele pentru o reforma constitutionala, deoarece revizuirea nu a fost tema de dezbatere electorala decat sporadic. Pesedistul considera ca aceasta tema trebuie sa treaca prin filtrul unor dispute electorale astfel incat cetatenii sa aleaga parlamentarii si in functie de preferintele lor legate de o noua Constitutie.

Social-democratul s-a pronuntat pentru o temperare a procesului considerand ca tema a ajuns in dezbatere din motive circumstantiale. "Dezbaterea constitutionala este rezultatul unei situatii particulare fiind vorba de disputele din interiorul puterii incepand cu 2005. Dincolo de ce fel de regim politic dorim trebuie sa ne indrebam catre ce fel de Romanie vrem sa ne indreptam", a afirmat Duvaz.

El s-a pronuntat pentru o dezbatere mai larga, pe durata a doi-trei ani, inainte ca procesul propriu-zis de revizuire sa fie declansat astfel incat partidele sa-si clarifice pozitiile, iar electoratul sa se poata pronunta in cunostinta de cauza atunci cand se va prezenta la un eventual referendum privind validarea unei noi legi fundamentale.

Niculescu-Duvaz s-a declarat in dezacord cu propunerea lui Valeriu Stoica privind organizarea unui referendum prealabil in care sa poporul sa aleaga ce fel de regim politic doreste, plebiscit ce ar debloca procesul de revizuire. "Nu sunt atat de sigur ca referendumul poate sa dea solutii in aceasta chestiune. Va garantez ca daca am organiza un referendum privind introducerea pedepsei cu moartea, ar trece cu o majoritate de 80%", a spus Duvaz.

Publicat Vineri, 30 Ianuarie 2009 - 15:37
Cuvinte cheie: Niculescu, Duvaz, revizuire, constitutie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours