Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nicolaescu sustine deficitul bugetar de 2% nu este realist

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat vineri ca proiectia bugetara a actualului Guvern nu este realista, iar stabilirea unei tinte a deficitului bugetar de 2% va crea dezechilibre majore in 2009.

"In absenta unui program coerent, cu masuri clare de dreapta, ne indoim ca aceasta crestere economica de doar 2,5% poate fi atinsa. In acelasi timp, stabilirea unei tinte de deficit bugetar de 2% pentru anul 2009 este nerealista, supraestimata, ceea ce va crea dezechilibre majore in 2009. Actualii guvernanti ar trebui sa stie ca, din punct de vedere economic, fara nicio conotatie politica, un deficit bugetar atat de mic nu este si nu poate fi o stimulare a economiei", a afirmat Nicolaescu.

"Eu vad Romania de peste sase luni fara acest Guvern incompetent si care nu are ce cauta in fruntea tarii, care sa-si bata joc de soarta oamenilor", a afirmat Nicolaescu, care a subliniat ca, dupa o prima analiza a bugetului, a ajuns la concluzia ca acesta "nu se adreseaza romanilor, nu are legatura cu problemele economico-financiare ale acestora si nu raspunde la provocarile crizei economice".

Potrivit lui Nicolaescu, bugetul pe 2009 este unul "imoral", "un buget al minciunii care isi are radacinile in declaratiile iresponsabile si populiste ale celor doua partide si ale presedintelui Basescu din timpul campaniei electorale", un buget care va duce la dezechilibre majore pana in 2012.

Vicepresedintele PNL a afirmat ca prognoza principalilor indicatori macro-economici pe anul 2009 "este contradictorie in ceea ce priveste nivelurile de crestere economica si cele referitoare la impozite si taxe care constituie veniturile bugetului".

Vicepresedintele PNL a mai precizat ca, in ceea ce priveste resursele pe care se bazeaza bugetul de stat, "acestea sunt prognozate deficitar, chiar neprofesionist", astfel ca veniturile fiscale ale bugetului de stat sunt "ori supraestimate si nerealiste, ori cuprinse la nivel de dorinta, fara baza legala, ori reprezinta majorari de impozite si taxe". "Ca atare, filosofia acestui buget se intemeiaza pe cresterea de impozite si taxe. Oare aceasta masura este de dreapta sau de stanga?", s-a intrebat Nicolaescu.

"Cea mai ciudata abordare este cea legata de cheltuielile cu personalul (...) Este greu de inteles cum se va putea plati al 13- lea salariu la toti bugetarii, numai in procentul de 0,4% crestere pentru 2009. Acest anunt a fost facut dupa aprobarea proiectului legii bugetului in Guvern fara sa existe sume alocate", a comentat Nicolaescu. "Cu alte cuvinte, asa cum este croit bugetul, in 2009 nu se vor acorda cresteri salariale personalului bugetar, respectandu-se decizia presedintelui – premier Traian Basescu de inghetare a salariilor in acest an", a subliniat liberalul.

"PNL apreciaza ca acest proiect de buget este pentru guvernantii PDL-PSD, pentru impartirea cascavalului puterii si nu pentru oamenii obisnuiti", a incheiat liderul PNL. Executivul va plati bugetarilor al 13-lea salariu pentru anul 2008, chiar daca situatia economica este dificila, a declarat joi, la B1 Tv, premierul Emil Boc.

Premierul a declarat ca a avut discutii pe aceasta tema cu reprezentantii Ministerului Finantelor. "Am facut calcule cu dl. Pogea, cu dl. Gherghina, ne-am uitat peste toate analizele si trebuie sa ne achitam de aceste obligatii. Ne vom putea achita de aceste obligatii", a spus Boc. Intrebat daca se va mai acorda salariul de merit pentru dascali, Emil Boc a spus: "de la caz la caz".

Publicat Vineri, 6 Februarie 2009 - 18:25
Cuvinte cheie: Nicolaescu, Buget, deficit | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours